Her er ukas nyheter på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play

Vi viser deg høydepunktene.

(Filtermagasin.no): Litt av hvert å finne på de forskjellige strømmetjenestene denne uka - men det er spesielt to dokumentarer og tv-serier vi har valgt å trekke fram.

I bunn av saken finner du som vanlig den komplette oversikten over nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play.

Se den komplette oversikten over ukas nyheter
Se alle Filters streamingtips!

«Project Nim» I denne prisbelønte dokumentaren følger vi det tilsynelatende ufarlige 70-tallseksperimentet hvor sjimpansjen Nim ble fjernet fra moren sin rett etter fødselsen og i stedet gitt en menneskelig oppvekst.

Den utvidede familien som passet på Nim kunne etterhvert kommunisere med apen på tegnspråk - noe som i de første årene medførte mye kos og glede.

Men hvilke konsekvenser medfører det å ta et villdyr ut av naturen og inn i hjemmet som dette? Etterhvert som årene gikk, ble Nim mer aggressiv og utilregnelig - tankene går lett til vår egen Julius på Sørlandet. Kanskje ga eksperimentet oss like mye innsikt i menneskets egoistiske natur, som i sjimpansjens manipulerte tilværelse?

Bak dokumentaren står James Marsh, som vant en Oscar for den like fantastiske dokumentaren «Man on Wire» - som forøvrig skal bli spillefilm.

Kan sees på: Netflix

«Transparent» - sesong 1 Det føles tidvis som en litt rar episode av «Arrested Development» når Jeffrey Tambor i denne lett komiske dramaserien inviterer sine tre voksne barn til middag for å avsløre en hemmelighet.

Han har ikke møtt en ny, han har ikke kreft, men er en mann fanget i en kvinnekropp - en transseksuell tilværelse som snart påvirker alle sammen.

Kan sees på: Viaplay

 
«Undefeated» Denne vant faktisk Oscar for beste dokumenter i 2012, men har kanskje ikke fått allverdens oppmerksomhet her på berget på grunn av tematikken: Amerikansk fotball.

Men selv om du ikke kjenner så altfor godt til selve sporten, er det vel verdt å få med seg den gripende skildringen av underdog-laget Manassas Tigers i Memphis - som stort sett bare fikk spille mot flinkere lag i treningskamper. Alt snus imidlertid på hodet idet trener Bill Courtney entrer skuta, og strammer opp både spillere, motivasjon og taktikk.

Også denne dokumentaren skal etterhvert bli en spillefilm - en sjanger vi tidligere har sett gjøre det godt med filmer som «The Blind Side», «Remember The Titans» og «Friday Night Lights».

Kan sees på: Netflix

«Bates Motel» - sesong 1 Vi kjenner alle historien om Norman Bates som sniker seg innpå dusjende gjester i Alfred Hitchcocks klassiker «Psycho». Men hvordan endte egentlig opp med å bli Norman så koko?

I denne moderniserte fortellingen følger vi Normans oppvekst (her spilt av Freddie Highmore) på familiens nyervervede motell, sammen med den noe spesielle moren - overbevisende spilt av Vera Farmiga.

Kan sees på: Netflix

Av andre høydepunkter denne uka, kan vi trekke fram «Robocop 1-3» og klassikeren «Raging Bull» på HBO Nordic, den (ikke like gode) amerikanske remaken av opprinnelig sørkoreanske klassikeren «Oldboy» samt Alan Partridge-filmen «Alpha Papa» på Netflix, «The Social Network» på Viaplay samt «Operasjon Argo» og «Paranorman» på C More Play og Filmnet - du finner som vanlig alle nyhetene i listen under.

Den komplette lista over alt som er nytt på Netflix, HBO Nordic, Viaplay og C More Play denne uka finner du i vår oversikt.

Se alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.