Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er ukas nyheter på Netflix og resten av strømmetjenestene

Både homofober og Harry Potter-fans får deng.

(Filtermagasin.no): Denne uka er det ikke de store seriepremierene på strømmetjenestene, men til gjengjeld er det lagt ut flere gode filmer og dokumentarer for enhver smak.

I denne saken har vi plukket ut noen av høydepunktene som skiller seg ut i ukas strømmemeny.

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no - eller i bunn av denne saken.

Se alle Filters streamingtips!
Få gode streamingtips rett i innboksen din - meld deg på Filters nyhetsbrev!

 
«Mudbloods» I USA finnes det over 150 lag som spiller sporten rumpeldunk fra «Harry Potter»-bøkene. Jo, seriøst.

Riktignok flyr de ikke, og gullsnoppen er to tennisballer i en sokk. Men sporten er høyst reell.

«Mudbloods» (en nedsettende betegnelse på trollmenn/kvinner som ikke har slekt eller familie med magiske evner) har fokus på ett lag - skolelaget til UCLA - opp mot VM i 2011.

Noen av utøverne er søte, andre er nesten litt i overkant intense. Tenk Max Fischer i Wes Andersons «Rushmore», og du er ganske nær et par av typene du får møte her.

Dokumentaren - en Kickstarter-finansiert debut fra regissør Farzad Sangari - er uansett et småtrivelig portrett av en (overraskende brutal) sport og entusiastene som elsker den. Og til slutt glemmer man hvor relativt sett ubetydelig denne liksomsporten er - man sitter og heier i sofaen akkurat som man gjør når man ser mye mer tradisjonelle amerikanske sportsdokumentarer.

Kan sees på: Netflix

 
Stephen Fry - møte med homofobi Det er ganske utrolig: Etter 20 000 år på planeten er det fremdeles enkelte som sliter med hvordan noen av oss elsker. Ordene tilhører hedersmann Stephen Fry, som har reist verden rundt for å finne ut hvordan homofobe tenker.

I vår relativt liberale del av kloden er det lett å glemme hvor mye hat homofile utsettes for, og Fry avkler haterne. Det gir for eksempel en deilig tilfredsstillelse når han spør en gærning i Brasil om hvorfor han tror «480 dyrearter viser tegn til homofil atferd, mens bare én art utviser tegn på homofobi.»

Ofte gir serien anledning til å le av vanviddet, men fullt så artig blir det ikke når han blir fortalt historien til en 14 år gammel jente som ble voldtatt fordi noen ønsket å kurere henne for forelskelsen i en annen jente.

Overraskende nok ble hun ikke kurert, men derimot gravid og HIV-positiv. Da sitter latteren bom fast i halsen.

Kan sees på: NRK Nett-tv - del 1 og del 2

 
«Captain America: The Winter Soldier» Vi er ikke akkurat bortskjemte med relativt nye filmer på de forskjellige strømmetjenestene, men av og til glimter de til.

I denne Marvel-storfilmen, som gikk på kino i våres, prøver Captain America å tilpasse seg det moderne livet etter alt som skjedde i «The Avengers» - men det går selvfølgelig ikke etter planen. Storslått og ålreit action til helgen.

Kan sees på: Viaplay

 
«Atari: Game Over» Også de etablerte spillselskapene er i større eller mindre grad på vei inn i film- og tv-verdenen. I Microsofts tilfelle ble tv-satsingen lagt ned allerede før den hadde kommet i gang, men noen få påbegynte ting vil likevel se dagens lys.

I tillegg til blant annet Steven Spielbergs «Halo»-serie, er dokumentaren «Atari: Game Over» blant disse. Sistnevnte er nå ute på Microsofts plattformer, og involverer Spielberg på en litt mer obskur måte.

Dokumentaren følger jakten på flere millioner usolgte «E.T.»-spill til Atari 2600, som ble gravd ned i ørkenen i New Mexico. Atari hadde i 1982 kjøpt spillrettighetene til Spielberg-filmen for svimlende 20 millioner dollar, men forhastet seg i overkant mye med å lage spillet for å rekke julesalget. Etter fem ukers utvikling ble spillet sluppet - til fullstendig slakt hos spillere og kritikere.

Hva skulle man så gjøre med de flere millioner usolgte spillene? Jo, grave dem ned i ørkenen. «E.T.»-spillet ble raskt selve symbolet på Ataris - og hele spillbransjens - nær totale kollaps på 80-tallet - et interessant utgangspunkt for denne dokumentaren, som følger både spillets historie og den nylige oppgravingen de nedgravde spillkassettene.

Kan sees på: Xbox 360, Xbox One og Xboxvideo.com (gratis, men krever medlemsskap i Xbox Live)

 
Andre høydepunkter blant ukas nyheter:
Netflix: American Horror Story, Bones (sesong 8), American Horror Story (sesong 2)
HBO Nordic: Parks and Recreation (sesong 4)
NRK Nett-tv: Game of Thrones (påbegynt sesong 1), Ragnarock, Mitt liv som hund, Luther (sesong 3), Anonymous - kampen for ytringsfrihet, Radioresepsjonens animerte dilemma
TV 2 Sumo: Solsidan (påbegynt sesong 2), Den som dreper
Viaplay: Lewis, Muppets Most Wanted, Bernard & Bianca (norsk tale)
C More Play: Den enestående Will Hunting, Meg eier ingen
MUBI: I'm Not There, In Bruges, Patti Smith: Dream of Life, Spirits of the Dead

Som vanlig finner du den komplette oversikten over alle nyhetene på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi på Filterguide.no.

 

Se alle Filters streamingtips!

Få gode streamingtips rett i innboksen din — meld deg på Filters nyhetsbrev!

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling