Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her er ukas streamingnyheter

Se høydepunktene fra Netflix, HBO Nordic og de andre tjenestene.

NY UKE PÅ NETT: En litt treig nyhetsuke for oss som foretrekker film og serier på nett framfor vanlig tv. Men noen godbiter er det jo, og særlig på komifronten. FOTO: TV 2/MUBI/HBO NORDIC
NY UKE PÅ NETT: En litt treig nyhetsuke for oss som foretrekker film og serier på nett framfor vanlig tv. Men noen godbiter er det jo, og særlig på komifronten. FOTO: TV 2/MUBI/HBO NORDIC Vis mer

(Filtermagasin.no): At en tv-serie blir tatt av lufta betyr ikke lenger at den er død og begravet.

I fjor så vi at Netflix gjenopplivet «Arrested Development» etter at FOX opprinnelig hadde kansellert serien i 2006, i 2016 får vi et comeback for «Twin Peaks» etter 25 år, mens serier som «Entourage», «Veronica Mars» og «Sex og Singelliv» har fått eller får videre liv på kinolerretet.

Denne uka har vi fått enda et usannsynlig comeback, som får blodet til å bruse voldsomt hos mange fans: HBO-serien «The Comeback» (se litt lenger ned i saken).

Fans av HBO-serier kan også kose seg med to andre premierer denne uka: Sesong to av «Getting On» og den avsluttende tredje sesongen av «The Newsroom» på HBO Nordic og C More Play, mens sesong to av sistnevnte også har dukket opp hos NRK.

Ellers tipper vi NRK Nett-tv kommer til å få mange unge seere på «Leos reise», der Leo Ajkic tester fester rundt om i verden.

Vi har som vanlig plukket ut noe av det som har gledet oss mest på nett denne uka.

Filter finner du den fulle oversikten over alt som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi denne uka.

The Comeback - sesong to Hvor bra den tidligere «Friends»-stjernen Lisa Kudrow er som den selvsentrerte, berømmelsesjagende og håpløse skuespilleren Valerie Cherish? Veldig! Selv om oppførselen hennes av og til er så flau at vi må ta pauser for å holde ut.

Første sesong av «The Comeback» ble sendt på amerikansk tv i 2005, og druknet dessverre litt i likende komedier som «Curb Your Enthusiasm» og «The Office». Etter hvert som årene har gått har imidlertid seriens rykte vokst, og ni år seinere bestilte altså HBO en andre sesong.

Denne gangen skal Valerie spille i en prestisjetung tv-serie, mens et kameracrew følger hvert eneste nederlag og beklemte misforståelse til minste detalj. På sitt beste er serien en fantastisk satire på reality-tv og kjendisjaget i Hollywood. Seth Rogen spiller forresten også seg selv i serien, en grunn god nok i seg selv til å sjekke den ut.

Kan ses på: HBO Nordic/C More Play

 
High Maintenance Gratis nettserier pleier ikke å være synonymt med kvalitet, men «High Maintenance» er et unntak. Serien følger en potdealer i Brooklyn, og hver episode dreier rundt en transaksjon med en ny kunde.

Narkotikaen kommer imidlertid i andre rekke her - i stedet fokuserer den på situasjonene som oppstår i langerens møte med sine kunder. Ofte oppstår komikk, men serien har først og fremst en fin og human tone.

Første sesong ligger gratis på Vimeo, mens nye episoder (som er litt lengre og har bedre produksjonsverdi) koster penger.

Kan ses på: Vimeo

 
Kollektivet Vi har hyllet «Kollektivet» flere ganger i det siste, for i sin sjette sesong har TV 2s yngre humoralibi virkelig tatt steget opp.

Ta denne splitter nye musikkvideoen, kalt «Too Much Information, for eksempel - en parodi/hyllest til Hedegaards «Happy Home» som fortjener alle Youtube-klikkene den får.

Særlig de musikkbaserte sketsjene de lager (alle ligger også på Youtube) holder rett og slett skyhøyt nivå. «Skulle bare fisa», «2ManyButtons» og «Knulle & Pule» er blant det morsomste som er laget innen norsk komikk i år.

Kan ses på: TV 2 Sumo

 
Unni Straume-retrospektiv Ingen av strømmetjenestene er veldig gode på norske filmer, men denne uka gjør nettcinemateket MUBI et artig stunt. I forbindelse med at Unni Straume er kinoaktuell med «remake.me» har tjenesten fått tilgang på fire av hennes tidligere filmer, som ikke har vært på nett tidligere.

«Til en ukjent» (1990), «Drømspel» (1994), «Thranes metode» (1998) og «Musikk for bryllup og begravelser» (2002) ble alle publisert denne uka og blir liggende til 14. desember.

Det er vel ingen som tror at dette kommer til å revolusjonere strømmemarkedet på noen som helst måte, men vi applauderer alle initiativ for å tilgjengeliggjøre den norske filmarven til et nytt publikum.

Kan ses på: MUBI

Andre høydepunkter blant ukas nyheter:
Netflix: Little Miss Sunshine, White Men Can't Jump, Airheads, Grudge Match, Powerpuff Girls

HBO Nordic: The Affair, Getting On, The Newsroom

NRK Nett-tv: Leos reise, Bjørnøya, Stephen Fry - møte med homofobi, Øyevitne, Luther, Filmens historie

TV 2 Sumo: Solsidan, Homeland, Sons of Anarchy, White Collar

Viaplay: Dumbo, Friminutt - skolefri - norsk tale

C More Play: Getting On, The Newsroom, Jackie Brown, Gotham, Robot and Frank, Den røde drage

MUBI: Luisa is Not Home, Redacted, Potiche

 
Se alle streamingtipsene våre!

NYHET! Få gode streamingtips rett i innboksen din — meld deg på vårt nyhetsbrev!

 
Filter finner du den fulle oversikten over alt som er ute på Netflix, HBO Nordic, Viaplay, NRK Nett-TV, TV 2 Sumo, C More Play og Mubi denne uka.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling