Her er vår nye operadirektør

Tom Remlov har takket ja.

(Dagbladet.no): Tom Remlov blir ny administrerende direktør i Den Norske Opera. Han tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2009, og presenteres på en pressekonferanse i formiddag.

Fram til 2009 vil Remlov arbeide som rådgiver for operaens styre, med lederfullmakter for framtidig planlegging, heter det i en pressemelding fra Den Norske Opera.

Styret i operaen er godt fornøyd med å ha sin nye direktør på plass.

- Han har dyptgående forståelse for hele spekteret av virksomheter som inngår i et stort opera- og balletthus. Han har lang erfaring i å lede større kulturinstitusjoner og har gjennom sitt lederskap vist særlig evne til å trekke opp helhetlige visjoner for virksomheten, gjennomføre organisatorisk utvikling, og skape rammer for målrettet samarbeid, heter det i pressemeldingen.

57 år gamle Remlov er utdannet teaterinstruktør og dramaturg i Norge og England. Han har vært leder for produsentutdanningen ved Den norske filmskolen på Lillehammer fra 2001, og før det var han direktør for Norsk Film og teatersjef ved Den Nationale Scene i Bergen.

TAKKET JA: Tom Remlov tar fatt på oppgaven som administrativ toppleder for Den norske Opera. Her er han avbildet i 2001.
TAKKET JA: Tom Remlov tar fatt på oppgaven som administrativ toppleder for Den norske Opera. Her er han avbildet i 2001. Vis mer