KRIMSUKSESS: Begge sesonger av «Broadchurch» kan ses på Netflix. Foto: ITV
KRIMSUKSESS: Begge sesonger av «Broadchurch» kan ses på Netflix. Foto: ITVVis mer

Her er våre tips for en vellykket Netflix-helg

Britisk spenning og skremmende amerikanere, enten det er Donald Trump eller Steven Spielberg.

BROADCHURCH SESONG 2

Netflix

Britiske «Broadchurch» var en krim av den typen det er umulig å ikke bli hekta på. Den uunngåelige andresesongen avslører at mordgåten i den sørengelske småbyen kanskje ikke var så løst som man skulle tro ved slutten av første sesong (en tilnærming også norske «Frikjent» går for seinere i høst). Med minst like spennende resultat som første runde.

THE ART OF THE DEAL: THE MOVIE

Netflix

Foto: XPosure/Funny or Die/NTB Scanpix
Foto: XPosure/Funny or Die/NTB Scanpix Vis mer

Eller «Funny or Die Presents: Donald Trump’s The Art of the Deal: The Movie», for å bruke hele tittelen. Hvis du ikke fikk med deg denne 45 minutter lange og ganske så absurdistiske filmatiseringen av Donald Trumps høyst virkelige blanding av memoarer og selvhjelpsbok da den ble sluppet på nettet tidligere i år, har du nå sjansen på Netflix også.

Tittelrollen gestaltes av ingen ringere enn Johnny Depp, mer inspirert enn på mange år. Sjekk gjerne ut videoen av Depp som klatrer ut av Trump-maska etterpå, sånn for marerittenes skyld.

TWILIGHT ZONE: THE MOVIE

Netflix

Foto: Heritage/NTB Scanpix
Foto: Heritage/NTB Scanpix Vis mer

Denne samlingen med skrekknovellefilmer nytes best i tospann med «Stranger Things», enten du allerede har sett den nostalgiske Netflix-serien eller som oppvarming.

Nyinnspillinger av klassiske episoder av den udødelige «Twilight Zone»-serien fra 50-tallet, som støpte en rekke av klisjeene «Stranger Things» fråtser i. Attpåtil med bidrag fra selveste Steven Spielberg.

THE GET DOWN

Netflix

Foto: Netflix
Foto: Netflix Vis mer

Første del av første sesong av den hittil dyreste Netflix-satsingen, om hiphop-ens tidligere dager, er klar for strømming. Arenaen er nærmere bestemt bydelen Bronx i New York sent på 70-tallet, og den fargerike stilen burde være gjenkjennelig for de som har sett noen av Baz Luhrmanns andre prosjekter som «Moulin Rouge» eller «Romeo + Juliet».

Dagbladets anmelder skriver at «den Luhrmann-regisserte førsteepisoden er noe av det mest sprudlende og filmatiske jeg har sett på tv på lenge» og gir serien en femmer på terningen.