KRIM FRA BROEN-SKAPER: «Marcella» er britisk Netflix-krim med svensk skaper. Foto: Netflix
KRIM FRA BROEN-SKAPER: «Marcella» er britisk Netflix-krim med svensk skaper. Foto: NetflixVis mer

Her er våre tips til helga på Netflix

Mørk krim fra «Broen»-skaperen eller minst like mørk humor, du velger selv.

SERIE: MARCELLA

For deg som ikke kan vente til den nylig annonserte fjerde sesongen av «Broen» er klar: Denne britiske krimserien byr også på en kvinnelig hovedrolle med nok av utfordringer i privatlivet. Så er den skrevet og regissert av ingen ringere enn «Broen»-skaper Hans Rosenfeldt.

Den tidligere drapsetterforskeren Marcella har nettopp blitt forlatt av ektemannen når nye hendelser drar henne tilbake til en elleve år gammel uløst sak.

FILM: THE SOCIAL NETWORK

Foto: Walt Disney Company Nordic
Foto: Walt Disney Company Nordic Vis mer

Stjerneregissør David Fincher gjør historien om Facebook mer underholdende enn man skulle tro var mulig, godt hjulpet av gnistrende manus og dialog fra «The West Wing»-skaper Aaron Sorkin. Vant nær sagt naturligvis Oscar for beste tilrettelagte manus, siden den tross alt er basert på en dokumentarbok. Gode prestasjoner fra stjerner som Jesse Eisenberg og Justin Timberlake også; alt klaffer i denne filmen.

HUMOR: ANTHONY JESELNIK: THOUGHTS AND PRAYERS

Foto: EPA / NTB Scanpix
Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer

Netflix virker å satse tungt på såkalte «comedy specials», og gir både kjente og mindre kjente komikere sjansen til å gjøre tv av sceneshowene sine. Her er et av de bedre!

Anthony Jeselnik er kanskje ikke veldig kjent i Norge, men har flere helaftens show bak seg, alle med preg av hans sans for bekmørk og mildt sagt lite politisk korrekt vitsing, ofte på bekostning av nær familie.