Her er vårens nye storserier fra HBO

Ny trailer til «Game of Thrones» og flere komiserier.

(Filtermagasin.no): Sesongfinalen av den mye omtalte nye krimserien «True Detective» vises på C More og HBO Nordic i dag, og i et forsøk på å holde på abonnentene letter HBO nå litt på sløret om sine kommende seriesatsinger.

Kronjuvelen er jo «Game of Thrones», hvis fjerde sesong starter opp 7. april i Norge.

I natt kom det en splitter nye teasertrailer, den tredje for sesongen så langt, titulert «Secrets». Se den i videovinduet øverst.

Ny komiserie Si hva du vil om «Game of Thrones», men særlig avslappende er det ikke å følge med på de tallrike karakterene og plottlinjene.

Kanskje er det også derfor at kanalen velger å sende komikk både før og etterpå — første sesong av «Silcon Valley» og tredjesesongen av «Veep».

 «Silicon Valley» er en komiserie om seks programmerere som lager sin egen startup i Silicon Valley. Serieskaper Mike Judge («Beavis & Butthead», «Office Space») har fått med seg en på papiret talentfull gjeng komikere og improskuespillere her — blant dem Martin Starr («Freaks and Geeks», «Død snø 2»), T.J. Miller og Kumail Nanjiani.

Mange kritikere mener «Veep» nådde en formtopp i sesong to, og i den tredje sesongen økes innsatsen betydelig — nå skal nemlig en maktkåt Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) slåss om presidentembetet.

Stor tv-film Komiker John Oliver, som er kjent for mange gjennom sitt arbeid for Jon Stewart og «The Daily Show» er i også i ferd med å få sitt eget komitalkshow for HBO.

Den første traileren for «Last Week Tonight With John Oliver» har det moro med at showet ikke akkurat kommer til å være brennheit i nyhetsbildet når det kun sendes én gang i uka, på søndag kveld.

HBOs trailerbonanza avsluttes med traileren til en kommende tv-film - «The Normal Heart», som har fintfolk som Julia Roberts, Mark Ruffalo og Taylor Kitsch på rollelista. Filmen er et drama fra 1980-tallets New York, da aidsepidemien brøt ut og en gjeng aktivister kjempet hardt for å få sannheten fram mens myndighetene forsøkte å feie problemet under teppet.

Det er uvisst om denne også kommer rett på tv i Norge, eller om den - i likhet med fjorårets «Behind the Candelabra» - også finner vei til kino før den får tv-distribusjon.

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.