Her er verdens mest harry spill-video

... og anmeldelse av «Guitar Hero II»!

SIDEN «GUITAR HERO» kom ut i april i år, har jeg turnert på tvers av stua med det digitale coverbandet mitt Gjærbägst. Denne lille revolusjonen i rytmespill-sjangeren blandet musikk og spill i en omnipotent pakke som appellerte til nesten alle som så det i bruk.

Nå er oppfølgeren her, og «Guitar Hero II» frister med 40 nye sanger som kan spilles gjennom på fire forskjellige vanskelighetsnivå og 24 bonuslåter du kan låse opp seinere. Noen nye karakterer blir også introdusert, deriblant norskættede Lars Ümlaut - en slags uheldig blanding av Hank von Helvete og Gene Simmons.

LÅTUTVALGET NÅR ikke helt opp til eksempelet satt av forgjengeren, men det er variert og tilbyr blant annet storheter som Guns N\' Roses, Rage Against the Machine, Nirvana, Megadeth, Kiss og Van Halen.

Nytt i flerspillerdelen er muligheten til å samarbeide - der én spiller gitar og den andre kan spille enten bass eller rytmegitar avhengig av hvilken låt det er snakk om. Dere deler poeng og begge må løfte gitarene samtidig for å aktivere starpower . Dette høres fryktelig bra ut på papiret, men å spille bass viser seg for det aller meste å være en repeterende affære.

Vanskelighetsgraden i «Guitar Hero II» hever nok listen litt i forhold til forgjengeren. De to siste nivåene går bare fra infernalsk vanskelig til guddommelig avstraffelse. Heldigvis har utvikleren lagt med en øvemodus der du kan terpe på vanskelige partier i et roligere tempo.

«GUITAR HERO II» har beholdt glimtet i øyet og ny flerspiller- og øvemodus gjør spillet til en gavepakke for drevne Guitar Heroinister. Dessverre sørger vanskelighetsgraden og låter med mindre allsangfaktor for at nye spillere ikke vil finne det like appellerende som det originale «Guitar Hero».

Uansett om du er en latent eller prangende luftgitarist så er ikke dette et vanskelig valg. Det eneste «Guitar Hero II» mangler er svette roadies, tørrsjampo og en sliten folkevognbuss som ikke vil starte. Rock on!

Her er verdens mest harry spill-video