Her er verdens nye storavis

Men du får den ikke på papir, og finner den ikke på nett.

AVIS PÅ IPAD: The Daily er verdens første rene iPad-avis. Hundre journalister er i sving for å produsere avisa, som ble avduket av redaktør Jesse Angelo (til høyre) og styreleder Jon Miller i Digital Media Group på Guggenheim-museet i New York City i dag. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP
AVIS PÅ IPAD: The Daily er verdens første rene iPad-avis. Hundre journalister er i sving for å produsere avisa, som ble avduket av redaktør Jesse Angelo (til høyre) og styreleder Jon Miller i Digital Media Group på Guggenheim-museet i New York City i dag. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke hver dag det lanseres nye, internasjonale storaviser med en stab på over hundre journalister. Men i dag åpnet mediemagnaten Rupert Murdoch (76) for nedlasting av «The Daily», som kun foreligger som applikasjon til iPad.

For 80 øre får du hundre sider nyheter, featureartikler og kommentarer, ofte med HD-video og 360-gradersfotografier bygget inn i tekstene - som er skrevet av håndplukkede journalister med bakgrunn fra blant annet Salon, New York Times og Vanity Fair.

Avisa blir dessuten oppdatert når det skjer noe, og det skal være mulig å dele artikler i sosiale medier.

Interaktiv I skrivende stund får du ikke lastet ned The Daily i norske Itunes, men Dagbladets kulturjournalist Snorre Bryne har sett første utgave. Han sier førsteinntrykket er at produktet er like mye avis som magasin- men først og fremst et underholdningsprodukt.

- Artiklene er stort sett velskrevne, men mer myntet på raske oppdateringer enn dybdelesing. Takket være en god og interaktiv bruk av bilder, videoer og illustrasjoner, samt sanntidselementer som twittermeldinger og eksterne lenker, føles dekningen likevel mer komplett enn de mer statiske iPad-utgavene andre aviser har lagt seg på, sier Bryne, som også registrerer at avisa byr på både kryssord og sudoku, men ingen tegneserier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer