Her er verdens verste aprilspøker

Sjekk hvor feil det kan gå.

Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De fleste har sikkert fått med seg at Googles forsøk på en aprilspøk i går, ikke gikk helt som planlagt. Nettgiganten innførte en ny måte å besvare epost på, noe som førte til at all videre korrespondanse med personen du sendte til, ble avbrutt.

Men når lista over verdens verste aprilspøker skal lages, er Googles blemme bare et lite blaff.

Her er noen av høydepunktene - eller lavmålene - vi har funnet.

En av historiene som går igjen på alle topplistene vi har sett, handler om stakkars Glenn Howlett, som var ansatt i kommunestyret i London, Ontario i Canada. Han var på ferie, da kollegene sendte ham en melding om at fristen på rapporten han skulle levere hadde blitt endret, og at Howlett nå bare hadde to uker på seg før alt skulle være ferdig.

Han avsluttet ferien, dro hjem og jobbet på spreng for å bli ferdig. Howlett pådro seg hjerteproblemer, måtte permiteres med full lønn og helseskadene førte til at han måtte førtidspensjoneres - med en klekkelig pensjonsavtale for tort og svie.

Etter dette har byen innført forbud mot aprilspøker i det offentlige.

Den danske spilloppmakeren Jasper Ritz ble intervjuet av dansk TV 2 i går, og fortalte om hans verste - eller ifølge ham selv, beste - aprilspøk.

- Jeg var i militæret i 2002, og vi ble spurt om vi ville være blant de første til å gå inn i Irak. Så da ringte jeg mora mi og sa at jeg skulle ned dit for å krige. Hun begynte å gråte på telefonen. Så sa jeg aprilsnarr!

Det er flere av spøkene på topplista som handler om Irak. 1. april 1998 skrev den irakiske avisa Babil at president Clinton hadde hevet sanksjonene mot landet. Året etter skrev de at de månedlige rasjonene til innbyggerne nå ville inneholde bananer, Pepsi cola og sjokolade.

I tillegg liret faktisk Iraks ambassadør til Russland, Abbas Khalaf Kunfuth, av seg en noe upassende aprilspøk bare dager før den irakiske regjeringen kollapset. 1. april 2003, mens koalisjonsstyrkene vant mer og mer terreng, holdt han en pressekonferanse i Russland.

Der leste han fra noe han insisterte på at var en melding fra nyhetsbyrået Reuters.

- Amerikanerne har ved en feil avfyrt en atombombe mot de britiske styrkene. Sju personer er drept.

Det tok noen sekunder før han fornøyd kunne opplyse om at han bare tullet.

- Aprilspøk!

Så har man selvfølgelig alle aprilspøkene som skapte panikk. I 1980 kringkastet en amerikansk tv-stasjon at Great Blue Hill, som var en liten haug på 194 meter, var en vulkan i ferd med å få utbrudd. Det førte til at folk rømte fra hjemmene sine.

Og i 2010 skrev avisa Al Ghad at en UFO hadde landet rett ved byen Jafr og at tre meter store romvesener herjet i området. Meldingen førte til at borgermesteren i Jafr satte inn store styrker for å lete etter de utenomjordiske gjestene.

- Elever holdt seg hjemme fra skolen, foreldrene var redde og jeg vurderte å evakuerte de 13 000 innbyggerne i Jafr. Folk fryktet at de skulle bli angrepet av romvesenene, sa han ifølge The Telegraph.

Til orientering ble den kjente The War of the Worlds-episoden, som spøken trolig er basert på, sendt på Halloween i 1938.

Den siste på lista vår er egentlig ikke en aprilspøk, men vi fant den så underholdende at vi følte den måtte med likevel.

Financial Times skriver om den gang forfatteren av boka «How to Lose Friends and Alienate People», Toby Young, bestilte et stripper-telegram til en kollega for å gjøre ham forlegen på bursdagen hans.

Det Young ikke hadde fått med seg var at kollegens bursdag tilfeldigvis sammenfalt med den årlige «Ta med datteren din på jobben»-dagen.

- Jeg ble reddet av at det hele var så galaktisk upassende at folk ikke visste hvordan de skulle håndtere det.

Her har du noen av topplistene: Hoaxes, Forth1 og Metro

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer