Her er videoen til låten Sivert Høyem er mest stolt av

Du ser den først her.

(Dagbladet): 13 år etter at Madrugada på mange måter ble oppdaga under Bylarm i Tromsø i 1999, var Sivert Høyem tilbake for å spille på den norske bransjefestivalen i går.

Denne gangen alene - som Solo-Sivert.

- Det er knall å være tilbake. Veldig, veldig bra. Jeg vet ikke helt hva jeg gjør her, men jeg håper det blir fett, fortalte Høyem da han i går spilte en intimkonsert på Dagbladets livescene under Bylarm.

Premiere I den anledning har Dagbladet i dag en eksklusiv premiere på Høyems nye musikkvideo til singelen «Long Slow Distance» - tittelsporet fra hans seneste album - og låten han er mest stolt av.

- Musikkvideoen er basert på en performance jeg så av to norske kvinnelige kunstnere. De står og puster inn hverandres luft gjennom et sugerør til det ikke går lenger. Det er en veldig enkel, poetisk idé som funker veldig bra i en musikkvideo, forteller han til Dagbladet.

På spørsmål om hvilke musikkvideoer han selv har et personlig forhold til, trakk han fram en norsk video som har høster stor internasjonal anerkjennelse.

- Noe av det jeg husker best var da a-ha slo gjennom i USA med «Take on Me»-musikkvideoen. Den var fantastisk og helt ulik noe annet man hadde sett. På 80- og 90-tallet var musikkvideoene veldig kul og ganske påkosta. Da var det ganske morsomt med musikkvideoer.

- Mange dårlige Høyem forteller imidlertid at han har et litt ambivalent forhold til musikkvideomediet fordi han selv ikke har vært den flinkeste rockeren i klassen.

- Jeg vet ikke om jeg er så fryktelig glad i musikkvideoer, egentlig. Jeg har laga veldig mange dårlige, men jeg prøver i alle fall å gjør noe med det nå.  

Like før jul ble Sivert Høyem og samboeren Helena Brodtkorb foreldre til ei lita jente.

- Blir du inspirert av henne når du lager musikk? spør Dagbladets reporter Kaja Hoff.

- Nei, jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Jeg skriver musikk hele tida, og det klart at man blir påvirka av det som skjer i livet og tar det inn i musikken. Det jeg har laga så langt har i alle fall vært veldig mildt, lavmælt og vakkert. Så i så måte er jeg vel kanskje litt inspirert av det, sier rockeren.