Her er vinneren av årets Melodi Grand Prix junior

Du drar kanskje kjensel på Mathea-Mari (13)?

FLYR HØYT: Mathea-Mari (13 år) fra Bergen er årets vinner av MGPjr. (Melodi Grand Prix jr.). Finaleshowet ble ledet av Tooji og Margrethe Røed.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FLYR HØYT: Mathea-Mari (13 år) fra Bergen er årets vinner av MGPjr. (Melodi Grand Prix jr.). Finaleshowet ble ledet av Tooji og Margrethe Røed. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Etter at ti finalister hadde vært på scenen i Oslo Spektrum foran 7300 publikummere, var det klart for superfinale med Mathea-Mari (13) fra Bergen, 14- og 15-åringene i rockebandet Dråkmat fra Selbu, Vanja (14) fra Osterøy og Aksel (12) fra Bremanger.

Da det norske folk hadde avlagt sine stemmer var det Mathea-Mari Glittenberg som sto igjen som vinner.

- ÆÆÆÆÆÆ! var hennes umiddelbare reaksjon da hennes navn ble lest opp.

- Nå er jeg helt omtåket. Å bli lest opp som vinneren av Melodi Grand Prix junior var et sykt kick, rett og slett, sier hun til Dagbladet kort tid etterpå.

- Bare det å gå på scenen og synge foran så mange mennesker, var helt ekstremt. Man får så mye energi fra hver og en av dem . ikke minst alle dem som hoier og klapper. Dette er det beste jeg vet, og jo flere publikummere, jo bedre, jubler hun.

Tror ikke erfaringen var utslagsgivende Mathea-Mari er tross sin unge alder en av de mer erfarne artistene i årets MGP jr. I 2012 var hun finalist i «Norske talenter», og i fjor spilte hun hovedrollen i Annie på Folketeateret i Oslo.

- Jeg vet ikke om erfaringen min ga meg noen fordel i finalen. Jeg tror vel egentlig ikke det, sier hun.

Bergensjentas egenkomponerte låt «Hashtag Online» har et sterkt budskap: At folk må slutte å være så opphengt i sosiale medier og leve livene sine med nesa ned i telefonen.

«Legger livet ut på Facebook / Flere likes, det vil jeg ha / Kommenterer litt på Twitter / Later som jeg har det veldig bra» er blant det hun synger. Du kan høre låta her.

- Det er noe jeg har tenkt en del på. Jeg har venner som er helt opphengt i telefonene sine, og det er jo litt kjedelig. Det er klart at de går glipp av noe når de er sånn, sier 13-åringen.

Plukket ut blant 600 Hun var ikke store knøttet da NRK arrangerte en egen Melodi Grand Prix-konkurranse for barn for første gang. Det skjedde i 2002.

Alle deltakerne i konkurransen er mellom 8 og 15 år, og er plukket ut blant over 600 innsendte bidrag, hvorav mange har vært på audition.

Deltakerne har også vært på leirskole sammen i sommer.

ELSKER Å SYNGE: Og jo flere publikummere, jo bedre, mener Mathea-Mari (13) fra Bergen. I kveld vant hun MGP jr i Oslo Spektrum.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
ELSKER Å SYNGE: Og jo flere publikummere, jo bedre, mener Mathea-Mari (13) fra Bergen. I kveld vant hun MGP jr i Oslo Spektrum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer