Her er vinnerne av Heddaprisen 2012

Festaften for Det Norske Teatret.

FIKK FLEST: Fire av ni av årets Heddapriser ble i kveld tildelt Det Norske Teateret. Teatersjef Erik Ulfsby mottok pris for årets forestilling, «Abrahams barn», sammen med Kjetil Bang-Hansen og Svein Tindberg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FIKK FLEST: Fire av ni av årets Heddapriser ble i kveld tildelt Det Norske Teateret. Teatersjef Erik Ulfsby mottok pris for årets forestilling, «Abrahams barn», sammen med Kjetil Bang-Hansen og Svein Tindberg. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Utdelingen av Heddaprisen 2012 ble en festaften for Det Norske Teatret.

Det 100 år gamle nynorskteatret vant fire av ni priser i kveld.

Forestillingen «Sorgen kler Elektra» fikk pris for beste mannlige birolle ved Torbjørn Eriksen og beste kvinnelige birolle ved Gjertrud Jynge.

Takket være «Abrahams barn», kunne teatersjef Erik Ulfsby takke for Heddaprisen for årets forestilling.

Hedda til Dahl Torp Prisen for beste kvinnelig skuespiller gikk også til Det Norske Teatret, da gjennom Ane Dahl Torp (36) og hennes rolle i «Det gode mennesket frå Sezuan».

«Hun får prisen for sin nyanserte, troverdige og gjennomførte framstilling av en varm, naiv og godhjertet kvinne som i møte med livets harde virkelighet ikke ser annen råd enn å skifte kjønn», heter det blant annet i juryens begrunnelse.

- Tusen takk! Jeg vil takke Det Norske Teatret som har vært et godt teaterhjem i mange år, og som skal bli det til jeg dør, sa en både rørt og glad Dahl Torp fra scenekanten.

Skuespilleren, som var gravid under spilleperioden i vår, rettet også en takk til den nå to måneder gamle dattera som sammen med musikerektemannen Sjur Miljeteig var til stede i kveld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer