Her er virkelighetens «Sopranos»

Mafiakone saksøker tv-serien.

(Dagbladet.no): Lynda Milito (59) hevder hennes liv med mafiamannen Louie har blitt brukt som utgangspunkt for den populære TV-serien «Sopranos». Ektemannen var angivelig også ansvarlig for den mystiske forsvinningen til Jimmy Hoffa.

Nå krever hun kompensasjon - og utgir bok.

- Hva jeg vil ha av dem? Rettferdig behandling, sa hun på en pressekonferanse i går, ifølge nyhetsbyrået AP.

Flere likheter

Ifølge Milito er det flere detaljer i «Sopranos»-serien som stemmer litt for godt med det livet hun levde i mafiafamilien.

Både Tony Soprano og Louie Milito hadde ender som bodde i familiens basseng. Begge hadde problemer med forholdet til moren. Og begge bodde i en forstad sammen med en sønn og en datter.

Også Louie Milito har blitt portrettert på tv, i filmen «Witness To The Mob» (1998).

Her ble han pussig nok spilt av Michael Imperioli, som også spiller Christopher i «Sopranos».

ROT I VIRKELIGHETEN?: Flere detaljer i «Sopranos» kan være rappet fra en mafiafamilies virkelige liv, ifølge en ny bok. FOTO: HBO
ROT I VIRKELIGHETEN?: Flere detaljer i «Sopranos» kan være rappet fra en mafiafamilies virkelige liv, ifølge en ny bok. FOTO: HBO Vis mer

Lynda hevder også at ektemannen var sentral i forsvinningen til Jimmy Hoffa. Milto innrømmet å ha drept Hoffa i 1988. To uker senere forsvant også han, ifølge Lynda.

- Jeg føler det virkelig på meg at Louie gjorde det, fortalte hun på pressekonferansen.

Benekter opplysningene

59-åringens opplysninger blir imidlertid ikke tatt for god fisk i USA. TV-selskapet HBO - som produserer «Sopranos» - bemerker tørt at det neppe er tilfeldig at boka kommer nå - rett før en ny sesong av serien har premiere i USA.

- «Sopranos» er kun et produkt skapt av David Chase og hans team av manusforfattere, sier en talsmann ifølge Independent.

Heller ikke FBI fester særlig lit til Jimmy Hoffa-opplysningene. Fagforeningsmannen Hoffa hadde sterke bånd til mafiaen, og ble portrettert av Jack Nicholson i «Hoffa» (1992).

- Men vi vil sjekke opplysningene og se hva vi finner ut, sier en talsmann til avisa.

VURDERER SØKSMÅL: Lynda Milito (59) lanserte anklagene mot «Sopranos» da hun lanserte boka si i går.