Du får lyst til å sparke faren i balla, men:

Her får du en film om ei sta datter med et håp om å hjelpe faren ut av ruskaoset

Sofia Haugans dokumentar er usminket medmenneskelighet.

FAR OG DATTER: Sofia Haugan har laget en knallsterk film om faren, Kjell Magnes, liv som narkoman. Foto: IndieFilm
FAR OG DATTER: Sofia Haugan har laget en knallsterk film om faren, Kjell Magnes, liv som narkoman. Foto: IndieFilm Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DOKUMENTARFILM: Sofia Haugan (27) er datter til Kjell Magne. Sistnevnte er en fyr på 54-år som vi flere ganger, i løpet av den halvannen timen dette skyggesideprosjektet pågår, har lyst til å rope «jækla kødd» til», tuppe i balla og gi helt opp. Glemme ham. Men, vår banale, emosjonelle skala røskes opp i av den unge filmskaperen, datter Sofia. Hun evner å vise usentimentalt at det befinner seg et menneske av kjøtt, oppvekst, blodsbånd og sorger fra det vi kaller livet. Det som går opp, og i dette tilfellet her, veldig mye ned, rett ned. Sofia Haugan skal ha en stor klem, noen roser og mye pokker heller fordi «Røverdatter» er den råeste «opplysningsfilmen» vi har sett på aldri så lenge.

Klisjeene nakent og ærlig, kan de brukes? Ja, men vi blir aldri hensatt til annet enn å bli med inn og se om det er mulig for Sofia å få faren sin fri for dop. Det er en monumentalt oppgave for et ungt menneske som skal leve sitt eget liv med kjæresten også. Filmatisk er det håndholdt og upolert. Rett på med en flott innstilling: Cut the Crap,fordi kom ikke her og sett skylda på alle andre og storsamfunnet., pappa!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer