FARGERIK VIDEO: Det er brasilianske flagg, dans, strand og maks godfølelse i den nye, fargesterke videoen til Adelén, produsert av Ray Kay. Foto: Ray Kay/ Sony Music
FARGERIK VIDEO: Det er brasilianske flagg, dans, strand og maks godfølelse i den nye, fargesterke videoen til Adelén, produsert av Ray Kay. Foto: Ray Kay/ Sony MusicVis mer

Her får du noen glimt fra Adeléns VM-video

Det er ingen tvil om hvor Adelén (17) er.

Horten-jenta Adelén Rusillo Steen ble popstjerne i alder av 16 da hun deltok i Melodi Grand Prix med «Bombo» i fjor.

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

Nå er hennes nye låt «Olé» å finne på det offisielle VM-albumet med musikk laget til sommerens fotballmesterskap i Brasil.

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

Det vil si at Adelén på 17 år konkurrerer med verdensartister som Shakira og Jennifer Lopez. Det som er helt sikkert er at veldig mange vil legge merke til henne og at det kan gi henne kontakter og muligheter.    

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

I dag er videoen til låta klar, som ble spilt inn i favelaen i Rio de Janeiro under stjerneregissøren Ray Kays ledelse.

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

Sjekk ut videoen til den 17 år gamle jente på You Tube.

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

Fargene, flagget, stranda, dansen, fotballen, barna. Her er det Brasil-frieri så det holder. Det er ikke overraskende hvis mange sammenlikner den unge, norske jenta med den unge versjonen av Shakira.  

Gjorde inntrykk Adelén sier til Dagbladet at turen til VM-landet og møtet med befolkningen i millionbyens beryktede slumområder har brent seg fast i minnet.

- Siden VM arrangeres i Brasil var det naturlig å reise dit for å få en brasiliansk følelse over videoen. Men hva den følelsen besto i, visste jeg ikke før vi kom dit. Tidligere har jeg knapt vært utenfor Europa, og aldri møtt noe som med rette kan kalles fattigdom, sa hun til Dagbladet tidligere denne uka.

Foto: Ray Kay/ Sony Music
Foto: Ray Kay/ Sony Music Vis mer

- Å se med egne øyne hvilke forhold de lever under i favelaen får en til å reflektere over hvor urettferdig det er med så store forskjeller i verden. Møtet med de åpne, fargerike og flotte menneskene gjorde likevel dette til en av de beste reisene i mitt liv. Vi kommuniserte på en blanding av spansk, portugisisk og fingerspråk, ble gode venner og fikk fantastiske scener med lokalbefolkning som spiller fotball og svinger seg til rytmene i låta. Alt er helt ekte, sier hun.

Lettkledd Hennes forrige video, «Always On My Mind», vakte oppsikt med sine lettkledde scener. Adelén ser ikke bort fra at også videoen til «Olé» kan vekke kritikken til live igjen, men avviser at hun har til hensikt å provosere.

- Noe kritikk vil det sikkert bli, uansett. Men jeg går bare i klær jeg er komfortabel med, og som enhver 17-åring ville gått i når det er 30 grader. Da kler du deg ikke i en parkas, slår hun fast.