Her får «Fight Club»-stjerna juling igjen

Sær superheltfilm.

(Filtermagasin.no): - Why don't you get your wings and your birdsuit, man?

Med de ordene gjør Edward Norton seg mer eller mindre fortjent til en trøkk i trynet fra Michael Keaton (nesten som en «Fight Club»-oppfølger i miniatyr, det der) i den første traileren til en av årets mest etterlengtede filmer.

Regissør Alejandro G. Inarritus «Birdman» spås allerede å kunne bli en kandidat i neste års Oscar-løp, samtidig som filmen markerer et mulig comeback for hovedrolleinnehaver Keaton.

Parallell til virkeligheten At valget har falt på Keaton til rollen er muligens ikke helt tilfeldig.

Filmen handler ifølge The Playlist nemlig om en aldrende skuespiller mest kjent for å spille superhelten Birdman, som nå forsøker seg på et Broadway-comeback. 

Det er en parallell til virkelighetens Keaton, som spilte hovedrollen i de to første «Batman»-filmene.

Problemet er at han muligens har en skrue løs, og filmen ser ut til å inneholde en rekke surrealistiske fantasisekvenser.

Minner om Aronofsky
Skal man dømme ut i fra stemninga i traileren er det noen solide doser «Black Swan» og «The Wrestler» inni her et sted.

Den lange tagningen i starten minner til og med om åpningen til sistnevnte, for ikke å snakke om parallellene mellom skuespiller og rollefigur.

Likevel, det er vanligvis langt mellom kritikerfavorittene Darren Aronofsky (som forresten lager sci-fi-serie nå) og Inarritu, kjent for filmer som «Amores Perros» og «21 Grams», så vi bør nok ikke lese alt for mye inn i et par overfladiske inntrykk fra en trailer.

Foruten Keaton og Norton dukker også Zach Galifianakis, Emma Stone og Naomi Watts opp på rollelista til filmen, som slippes 17. oktober.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.