GULLGLIS: Kvelertak blir overrakt gullplata backstage på Telenor Arena av Foo Fighters-frontfigur Dave Grohl. Fra venstre: gitarist Vidar Landa, bassist Marvin Nygaard, vokalist Erlend Hjelvik og Dave Grohl. Foto: Mads Maurstad
GULLGLIS: Kvelertak blir overrakt gullplata backstage på Telenor Arena av Foo Fighters-frontfigur Dave Grohl. Fra venstre: gitarist Vidar Landa, bassist Marvin Nygaard, vokalist Erlend Hjelvik og Dave Grohl. Foto: Mads MaurstadVis mer

Her får Kvelertak gullplate av Dave Grohl

- Det var helt absurd.

Det hardspillende rockebandet Kvelertak har hatt et over gjennomsnittlig bra år, om man oppsummerer bragdene allerede i juli. Under Bylarm i februar ble de tildelt Statoil-millionen og måneden senere fikk de to Spellemann-priser for debutalbumet «Kvelertak». I dag kan Dagbladet fortelle at det samme albumet har solgt til gull, altså over 15 000 eksemplarer.

- Gullplate, ja. Det er ganske kjekt, sier Kvelertak-vokalist Erlend Hjelvik til Dagbladet.

Og det var ikke hvem som helst som overrakte salgstrofèet til de unge Spellemann-vinnerne.

- Absurd Forrige fredag varmet Kvelertak opp for Foo Fighters på Telenor Arena etter å ha blitt håndplukket av Foo Fighters-frontfigur Dave Grohl. Like etter at de hadde vært på scenen, kom Grohl inn i garderoben deres.

- Det var helt absurd. Plateselskapet vårt hadde sendt inn en forespørsel om han kunne overrekke oss gullplata. Vi visste ingen ting. Vi gikk rundt med en diger pakke som vi trodde vi skulle gi til Dave Grohl i gave. Vi trodde det var verdens største sjokoladeplate eller noe. Så da han plutselig sa at det var vi som skulle pakke opp gaven, ble vi litt forvirra. Inni befant gullplata seg, forteller Hjelvik.

Grohl tok seg tid til å snakke med bandet, og fortalte blant annet bakgrunnen til hvorfor han hadde bedt konsertarrangøren om å huke inn nettopp Kvelertak som en av oppvarmerne.

- Den forrige redaktøren i enten Mojo eller Kerrang hadde sendt ham plata vår, med beskjed om at han måtte sjekke ut Kvelertak fra Norge. Han fortalte at han syntes det hørtes så sjukt fett ut, at han ville ha oss til å varme opp for dem, forteller Gjevik, som nå, i tillegg til noen festivaler her hjemme, skal turnere i Europa og i Australia resten av året.

- Uhellig treenighet Det var imidlertid ikke bare Dave Grohl som ville møte Kvelertak-gutta backstage. Også kronprins Haakon, som ble observert i publikum på konserten, kom inn for å uttrykke sin begeistring.

- Kronprinsen hadde hørt mye på albumet vårt og gleda seg til å se oss live. Den kvelden besto av den uhellige treenighet - gullplate, Dave Grohl og kronprinsen, sier Hjelvik og ler.

Etterpå fikk Kvelertak-gutta se hovedattraksjonene fra publikumsplass.

- Det er den beste «store» konserten jeg har sett. Den var helt sjukt bra.

-