VISER ORGASME: I NRK-programmet «Trekant» i morgen vises nærbilder av en amerikansk sexologs vagina mens hun får orgasme. Kanalen innrømmer at de har gått flere runder før innslaget når blir sendt. I tv-programmet er bildet usladdet. Foto: NRK
VISER ORGASME: I NRK-programmet «Trekant» i morgen vises nærbilder av en amerikansk sexologs vagina mens hun får orgasme. Kanalen innrømmer at de har gått flere runder før innslaget når blir sendt. I tv-programmet er bildet usladdet. Foto: NRKVis mer

Her får sexologen orgasme på «Trekant»

- Viktig tv, sier NRK.

(Dagbladet): Det er i morgendagens episode av programmet «Trekant» at en kvinne får orgasme mens kamera går.

Ved hjelp av orgasmeekspert Betty Dodson (82) oppnår hun en klitorisorgasme. Ved siden av sitter «Trekant»-programleder Johanna Zamble (21) og ser på.

NRK Ung-redaktør Håkon Moslet sier orgasmen går rett i kjernen av hva «Trekant» handler om.

- Internasjonal kapasitet - Programmet skal besvare spørsmål som unge lurer på når det gjelder sex. Kvinnens orgasme er svært sentralt, både for menn og kvinner. Vi bruker en internasjonal kapasitet på området, Betty Dodson. Hun har holdt orgasmekurs i over 30 år, sier Moslet.

Da Dagbladet Magasinet intervjuet Betty Dodson tidligere i høst, sa hun følgende om «Trekant»-deltakelsen:

- Jeg er en cowgirl fra Kansas, jeg har ingen fancy utdannelse, men jeg har en æresgrad i sexologi fordi jeg har vært ute i verden og, hehe, gjort feltarbeid ved å ha sex med de innfødte. Men mest med meg selv.

- Nøye vurdert I morgendagens episode, som først ble omtalt av NRK, lærer deltakerne om kjønnsorganene, og hvordan de fungerer. Benjamin Silseth får blant annet se hvordan en intimpiercing blir tatt, og gjennomfører selv intimvoksing. Even Jørs får blant annet se hvordan penis fungerer, både i normal og erigert tilstand.

Zamble får på orgasmekurset med Dodson se på nært hold hvordan den amerikanske sexologen Carlin Ross masturberer til hun får orgasme. Hele seansen filmes på nært hold av NRKs tv-team.

- Kan dette være litt over kanten, Moslet?

- Det ligger veldig nøye vurderinger til grunn for å vise dette på tv. Vi har gått mange runder for å være sikre på at vi er på den rette siden. Vi føler at det vi viser, også nærbildene, er relevant. Vi oppfatter at dette er viktig tv.

- Trodde jeg var handicappa Før hun skal på orgasmekurset, forteller Johanna at hun er nervøs og at hun aldri før har hatt orgasme.

- Jeg trodde jeg var handikappa på det området, siden alle andre hadde lett for det, utenom meg, forteller hun til NRK P3.

MÅTTE SETTE GRENSER: Benjamin Mathias Silseth, Johanna Djena Bråthen Zamble og Even Jørs får en rekke utfordringer i årets sesong av «Trekant». .  Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
MÅTTE SETTE GRENSER: Benjamin Mathias Silseth, Johanna Djena Bråthen Zamble og Even Jørs får en rekke utfordringer i årets sesong av «Trekant». . Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

Moslet mener det er viktig å fjerne orgasmen fra pornoindustriens hender, og heller vise hvordan den egentlig er.

- Vi mener dette er en usminka og ekte måte å vise en orgasme på, sier han.

Holder «nei»-lista internt På forhånd har både NRK og de tre unge programlederne fortalt Dagbladet at årets «Trekant»-sesong blir drøyere enn fjorårets.

Programlederne har allerede sagt at de har måttet sette ned foten for enkelte av seansene NRK har utfordret dem til å gjennomføre foran kamera.

Moslet ønsker ikke å si om programleder Johanna Zamble ble utfordret til å teste kunnskapene fra orgasmekurset for NRKs seere.

- «Trekant» ville ikke vært god tv hvis ikke deltakernes grenser ble presset. De skal være utenfor komfortsonen sin. Samtidig har vi hele tida vært tydelige på at de skal si nei hvis det er noe de ikke vil være med på. Hva de har sagt nei til synes jeg skal være en sak mellom oss og deltakerne, sier han.

- VIKTIG: NRK Ung-redaktør Håkon Moslet mener morgendagens «Trekant»-program er et av sesongens viktigste. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
- VIKTIG: NRK Ung-redaktør Håkon Moslet mener morgendagens «Trekant»-program er et av sesongens viktigste. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer