Radiodager 2021:

- Her får vi tømt oss

Atle Antonsen og Johan Golden har samarbeidet i årevis, nå er de nominert til pris.

KLAR TIL SENDING: Atle Antonsen og Johan Golden er klar til minsjonering - hver fredag formiddag i «Misjonen» på P4. Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: Anders Grønneberg
KLAR TIL SENDING: Atle Antonsen og Johan Golden er klar til minsjonering - hver fredag formiddag i «Misjonen» på P4. Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver fredag formiddag oppsummerer de to herrene uka i sitt faste radioprogram på P4. Gjennom en årrekke har de opparbeidet seg et trofast publikum, men også nye generasjoner er kommet til.

- «Misjonen» går også som podkast, og vi er vel ble de tre mest hørte podkastene, sier Atle Antonsen (52) til Dagbladet minutter før de skal på lufta.

Må kjenne hverandre godt

Denne fredagen er det strøm og strømpriser som er temaet, noe de fleste er opptatt av for tida - ikke minst vi som bor fra Midt-Norge og sørover. Gutta spiller verbal ping-pong med hverandre så ytringene smeller i studioveggene.

- Vi velger aktuelt tema, men vi drodler ikke på forhånd. Vi forsøker å overraske hverandre med innspill, for å få umiddelbare reaksjoner, sier Antonsen.

For å kunne jobbe på den måten, må de kjenne hverandre godt - og det gjør de, legger Johan Golden (47) til:

MISJONSARBEIDERE: Atle Antonsen og Johan Golden tar riva og møkkagrepet og rydder opp hver uke på P4. - Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: P4
MISJONSARBEIDERE: Atle Antonsen og Johan Golden tar riva og møkkagrepet og rydder opp hver uke på P4. - Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: P4 Vis mer

- Jeg ble kjent med Atle på Hovin fritidsklubb, det var vel under OL i 1994. Det var før vi begynte å jobbe sammen i radio. Deretter ble det «XL» i NRK P3, gjennom nesten hele 90-tallet, fram til 1999. For mange av oss, som Kristopher Schau, Øystein Karlsen, Hasse Lindmo og Espen Thoresen, var det starten på det mange av oss driver med i dag: ulik verbal formidling.

- Her får vi tømt oss

- «Misjonen» er en ventil. Vi møtes hver fredag formiddag, og her får vi tømt oss. Vi finner et aktuelt tema, og improviserer rundt dette. Iblant dukker det opp ideer vi kan videreformidle og kanskje ta videre til stand up-scenen, sier Antonsen.

Hver uke får de flere hundre e-poster fra lytterne.

- Lokale nyheter er fast innslag, og vi får hundrevis av tips hver eneste uke. Mange er helt ubrukelige, men en god del er gode - men uansett sier det mye om kontakten med lytterne. En håndfull av lyttertipsene bruker vi, sier Golden.

Fest neste helg

I 13 år har Atle Antonsen og Johan Golden oppsummert uka, tømt eget slagg og ryddet i sine skuffer. Men det begynte tre år tidligere, med «Kommisjonen» på Radio 24.

- Her får vi tømt oss

- Vi har vunnet flere ganger før, med ulike programmer, men har ikke vært til stede på utdelingen på åtte år, sier Golden.

- Vanligvis er vi opptatt i helgene med show og stand up, men neste helga har vi fri og blir med på Prix Radio-festen og utdeling. Det er jo en haug av priser som skal deles ut, sier Antonsen.

De publikumsnominerte er …

I år samarbeider Dagbladet med radio- og podkastprisen Prix Radio om kåringen av den gjeveste prisen av dem alle: Publikumsprisen.

Her kan du stemme på din favoritt. Du kan også stemme nederst i saken.

Her er alle de nominerte til publikumsprisen:

Lokalradioen: Hege Tepstad, Radio Metro og Radioshow, Radio Orakel.
NRK: Friminutt, NRK med Herman Flesvig og Mikkel Niva - Lørdagsrådet, NRK med Live Nelvik.
P4-gruppen: Michael Andreassen, P4 og Misjonen med Johan Golden og Atle Antonsen, P4.
Bauer Media: Stå Opp! Radio Rock og Morgenklubben med Loven & Co, Radio Norge.
Podkast: Harm og Hegseth, VG og Kristopher Schau, Klynge.

En radiodugnad

Radiodagene, som går av stabelen i Oslo 28. og 29. oktober, er en fagkonferanse for radio/podkast-journalister. Konferansen avsluttes med Prix Radio, som er en årlig prisutdeling og bransjefest for alle som jobber med radio og podkast i Norge.

Det deles i dag ut priser i over 20 forskjellige kategorier.

Prisutdelingen startet i 2003. Den gang ble det utdelt totalt ni priser. Den aller første hedersprisen dette året ble tildelt Lars Roar Langslet.

Arrangør av Prix Radio er Foreningen Radiodager, bestående av Bauer Media, Nordic Entertainment Group (Nent), Norsk Lokalradioforbund (NLR) og Norsk Rikskringkasting (NRK).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer