Radiodager 2021:

- Her får vi tømt oss

Atle Antonsen og Johan Golden har samarbeidet i årevis, nå er de nominert til pris.

KLAR TIL SENDING: Atle Antonsen og Johan Golden er klar til minsjonering - hver fredag formiddag i «Misjonen» på P4. Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: Anders Grønneberg
KLAR TIL SENDING: Atle Antonsen og Johan Golden er klar til minsjonering - hver fredag formiddag i «Misjonen» på P4. Nå er de nominert til Prix Radios publikumspris. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hver fredag formiddag oppsummerer de to herrene uka i sitt faste radioprogram på P4. Gjennom en årrekke har de opparbeidet seg et trofast publikum, men også nye generasjoner er kommet til.

- «Misjonen» går også som podkast, og vi er vel ble de tre mest hørte podkastene, sier Atle Antonsen (52) til Dagbladet minutter før de skal på lufta.

Må kjenne hverandre godt

Denne fredagen er det strøm og strømpriser som er temaet, noe de fleste er opptatt av for tida - ikke minst vi som bor fra Midt-Norge og sørover. Gutta spiller verbal ping-pong med hverandre så ytringene smeller i studioveggene.

- Vi velger aktuelt tema, men vi drodler ikke på forhånd. Vi forsøker å overraske hverandre med innspill, for å få umiddelbare reaksjoner, sier Antonsen.

For å kunne jobbe på den måten, må de kjenne hverandre godt - og det gjør de, legger Johan Golden (47) til:

- Jeg ble kjent med Atle på Hovin fritidsklubb, det var vel under OL i 1994. Det var før vi begynte å jobbe sammen i radio. Deretter ble det «XL» i NRK P3, gjennom nesten hele 90-tallet, fram til 1999. For mange av oss, som Kristopher Schau, Øystein Karlsen, Hasse Lindmo og Espen Thoresen, var det starten på det mange av oss driver med i dag: ulik verbal formidling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.