POSERTE: Den britiske superkjendisen Eddie Izzard hentet fram telefonen og foreviget seg selv sammen med Arild Halvorsen og Rune Sæterstøl, etter at nordmennene gikk helt til topps under den første Barne-Emmy-utdelingen. Foto: AP / NTB Scanpix
POSERTE: Den britiske superkjendisen Eddie Izzard hentet fram telefonen og foreviget seg selv sammen med Arild Halvorsen og Rune Sæterstøl, etter at nordmennene gikk helt til topps under den første Barne-Emmy-utdelingen. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Her feirer Eddie Izzard at «Energikampen» vant Barne-Emmy

Gikk helt til topps i New York i natt.

(Dagbladet): Fabelaktiv og NRK vant Emmy-prisen for «Energikampen» i kategorien manusfri underholdning i New York fredag. Emmy Kids Award var første gang det ble arrangert en Emmy-pris for barne- og ungdomsproduksjoner.

Fabelaktiv vant i konkurranse med produksjoner fra USA, Brasil, Canada og Thailand.

- Dette kan rett og slett ikke beskrives. Det er en helt ubeskrivelig lykkelig følelse, sier produsent Arild Halvorsen i Fabelaktiv til NTB.

- Det er som om fotballandslaget skulle vunnet VM i Brasil. Det er like uventet, forklarer regissør Rune Sæterstøl.

NRK-jubel Også hos NRK står stemningen i taket:

- I natt vant vi for aller første gang med «Energikampen», sier en strålende fornøyd programredaktør i NRK Super, Nils Stokke.

-Jeg blir særlig stolt av at vi klarer å lage program for norske barn som er i verdensklasse. Det viktigste er at programmene vi lager tar norske barn på alvor, men det er ekstra hyggelig å se at dette også fungerer for et internasjonalt publikum, fortsetter Stokke.

Han understreker at selve utdelingen var veldig spennende.

- Det var en sitrende stemning i salen under utdelingen. Du kunne se på alle at dette betydde noe helt spesielt for dem. Alle som jobber med fjernsyn i hele verden drømmer jo om å sitte akkurat her hvor vi satt.

Poserte Bilder offentliggjort etter prisutdelingen viser at den norske prisen ble tatt svært godt imot - den britiske superkjendisen Eddie Izzard hentet sågar fram mobiltelefonen sin og tok et bilde av seg selv sammen med produsent Halvorsen og regissør Sæterstøl.

De norske prisvinnerne holder et godt tak rundt Emmy-statuetten - mens den britiske showmannen nok ser hakket mer komfortabel ut foran kameraet.

Norskproduserte programmer var nominert i tre av seks kategorier. I tillegg til «Energikampen» var dramaserien «Stikk» nominert som beste serie og det pedagogiske programmet «Lesekorpset» i kategorien under skolealder. Ingen av disse programmene nådde opp i sin kategori.

- Den største Tidligere har barneprogrammene vært en del av den regulære Emmy-utdelingen, men i år fikk disse produksjonene sin egen utdeling.

- Emmy er den største prisen du kan vinne for TV-produksjoner. Denne seieren er for alle som jobber med barne-TV i Norge, sier Arild Halvorsen til NTB.

To andre Emmy-nominerte produksjoner, «Stikk» fra Nordisk Film og «Leserkorpset» fra NRK nådde ikke opp, ifølge NTB.

«Energikampen», som er en konkurranse mellom barnelag i villmarka, vises hver jul i NRK.