Her fester den 14 år gamle Jarle Andhøy med med sine store helt

Tok med seg øl og besøkte Joakim «Jokke» Nielsen.

Jarle Andhøy hyller sin gamle helt, Joachim «Jokke» Nielsen - som han traff for 20 år siden.

Vi skrur tida 15-16 år tilbake.

I skoleavisa Tenåringsgutten Jarle Andhøy har akkurat byttet ut Thorbjørn Egner med tøffere musikk. Hans to første rockkassetter var Jokke og Valentinerne med «Alt kan repareres» og «Et hundeliv».

- Jeg var vel 14-15 år, gikk på Øraker skole og jobbet i skoleavisa, sier Andhøy (35).

Han forteller at få å komme i kontakt med sin stor musikalske helt, Joachim «Jokke» Nielsen, fikk han ordnet et intervju - på telefon med artisten som da nærmet seg 30 år. Men det funket ikke særlig.

- Trodde jeg var jente - Jeg ringte tilbake og spurte om jeg komme møte ham. Han var først skeptisk, men det var greit bare vi gikk innom butikken og tok med noen poser med øl.

- Den gang var det ikke noe problem å kjøpe øl på «hjørnet», sier Jarle Andhøy, som mener at alt var enklere før.

- Han ble skikkelig skuffet da jeg kom. Jokke trodde jeg var ei jente - jeg var midt i stemmeskiftet og hadde lys stemme. Men med et par øl, ble det god stemning.

Andhøy husker godt hva «Jokke» sa i intervjuet:

«Ingen kommer til å forstå hvor bra musikken min er før jeg er død».

- Han fikk rett, sier Jarle Andhøy.

Fra Sortebill til Jokke Jarle Andhøy forteller at han og de to andre gutta i redaksjonen ble med på festen. «Intervjuet» varte i flere timer - helt til ølet var vekk. Han var underdogen som ble viktig for den unge Andhøy.

FESTET MED JOKKE: Kim Lunde og Halvor Franke intervjuer Jokke - kanskje like greit at rektor ikke så hvordan skoleavisredaksjonen jobbet. Foto: Jarle Andhøy
MUSIKALSK HELT: Jarle Andhøy (14) og Joachim «Jokke» Nielsen. ?Han var underdog - det var "driven" hans, forteller Andhøy. Foto: Privat
SKÅL: Jokke er i storform da han møtte Jarle Andhøy. Foto: Jarle Andhøy
MØTTE IDOLET: Her får den unge Jarle Andhøy (14) og to venner, Kim Lunde og Håkon Syvertsen fra Øraker skole møte sitt store idol, Joachim «Jokke» Nielsen.? Det var greit, bare vi hadde med øl?og det ble en fest, forteller Andhøy. Foto: Privat
KLENODIUM: Jarle Andhøy viser fram en 20 år gammel kartongbit som sier: Til Jarle fra den ufeilbarlige Joachim Nielsen. Foto: Anders Grønneberg
JARLE & JOKKE: Jarle Andhøy (t.v.) er gammel Jokke-fan. Her med Valentourettes-gutta Petter Baarli (t.h). Bak fra v. Petter Pogo, Håkon Torgersen, Tarjei Foshaug og Runar Kula Johannessen. Foto: Anders Grønnberg

- Det var stort. Jeg hadde akkurat byttet ut «Kaptein Sortebill» med Jokke - og etter hvert Backstreet Girls, forteller Andhøy.

Seinere ble han kjent med andre musikere i Jokkes krets. Så når han arrangerer Piratfestivalen i Larvik 11.-13. juli, var det Jokkes arvinger i Valentoruettes det soleklare trekkplasteret.

Ekte rockpirater - Jeg var fan av Petter Baarli, Petter «Pogo», «Kula» og Co. Seinere så er det blitt mine venner. Når et band bestående av folka fra Jokke og Backstreet, må det bare bli bra.

Jarle Andhøy har samlet bandet - inkludert «gammelbassisten» Håkon Torgersen, som beskriver Valentourettes som rockpirater.

- Vi har den samme punkattityden som Jarle. Han følger hjertet, gjør det han har lyst til, enten det går eller ikke. Vi har også reiste mye rundt på lykke og fromme, sier Petter «Pogo» Taranger og Runar «Kula» Johannessen.

JARLE & JOKKE: Jarle Andhøy er gammel Jokke-fan - her hjemme hos helten på begynnelsen av 90-tallet. Foto: Privat
JARLE & JOKKE: Jarle Andhøy er gammel Jokke-fan - her hjemme hos helten på begynnelsen av 90-tallet. Foto: Privat Vis mer