<strong>PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING:</strong> Med et slikt slagord var ikke festivalgründerne Ante og Lars Giskeødegård vanskelige å be da Lise Karlsnes ville tilbringe to ekstra dager på Giske, sammen med sin nåværende kjæreste. - Kjør på, sa vi, og satser på å bli invitert i bryllup. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING: Med et slikt slagord var ikke festivalgründerne Ante og Lars Giskeødegård vanskelige å be da Lise Karlsnes ville tilbringe to ekstra dager på Giske, sammen med sin nåværende kjæreste. - Kjør på, sa vi, og satser på å bli invitert i bryllup. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

Her føler artistene at de er på leirskole

Sommerfesten på Giske hadde ikke råd til honorarer, da måtte de finne på noe annet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde ikke råd til honorar i begynnelsen, så da måtte vi gjøre noe annet. Marit Larsen uttalte en gang at det er en leirskole for artister, sier festivalsjefene Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård.

Sommerfesten startet som en vennefest med trevde personer i et naust - den stemningen prøver de to festivalsjefene å holde på. I fjor var det 30.000 tilstede på den lille øya i havgapet. I dag starter den niende festen i rekka.

- Kombinasjonen av den ville naturen og lidenskapelige, og proffe, ildsjeler, gjør Giske og Sommerfesten til en uvanlig artistvennlig opplevelse. Man føler seg isolert fra omverdenen, og inkludert i det lokale fellesskapet, sier Sondre Lerche, som allerede har bodd på Giske i en uke.

På leirskole Forrige gang Marit Larsen var på Giske fikk hun fly helikopter for første gang.

- Det sosiale skapte et helt utrolig samhold blant oss som skulle opptre. Det er en magi, som bare oppstår her, sa Marit Larsen fra scena under den siste av seks konserter, som holdes som en aperitif dagene før selve festen.

- Det å ta vare på artistene er helt naturlig for oss. Når du får gjester ønsker du å servere god mat, vise frem stedet du bor på, og gi dem en god opplevelse, sier Giskeødegård.

<strong>INKLUDERT:</strong> Etter en uke på Giske føler Sondre Lerche seg isolert fra omverden, og inkludert i det lokale fellesskapet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
INKLUDERT: Etter en uke på Giske føler Sondre Lerche seg isolert fra omverden, og inkludert i det lokale fellesskapet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Den største utfordringa til festivalen er å ikke booke for mange band. Det er mange som vil komme, og de to giskingene synes det vanskelig å si nei.

- Ett år var det seksti artister på en dag, og de fikk femten minutter hver. Det var et par band som ikke fikk spille, fordi strømmen gikk. Men etter litt sushi, champagne, og en båttrur i Geiranger dagen derpå, var alt glemt. Nå er de gode venner av oss, sier Giskeødegård.

Kjærlighetsfestivalen Flere par har funnet hverandre backstage. For to år siden fikk festivalsjefene ei hyggelig tekstmelding fra Lise Karlsnes. Hun og hennes nåværende kjæreste fant tonen under Sommerfesten, og kunne tenke seg å bli noen dager til.

- Da sa vi bare «kjør på». Vi håper å bli invitert i bryllupet, og arrangerer det gjerne, sier Giskeødegård, med glimt i øyet.

Morten Myklebust, a-listet på P1 med singelen «Away», fant også sin nåværende kjæreste under Sommerfesten på Giske. I år er de tilbake.

- De fleste er her fra torsdag til søndag. Når vi kommer er det et helt opplegg som venter - festivalfolkene passer virkelig på oss. Jeg var den eneste artisten i fjor som ikke hadde gitt ut plate. Det spiller ikke noen rolle om du har solgt ti millioner plater, eller ingen. Du føler deg som æresgjest uansett, sier han. 

<strong>ÆRESGJEST:</strong> Uavhengig av musikalsk ansiennitet føler artistene seg som æresgjester på Giske. Morten Myklebust er såre fornøyd. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
ÆRESGJEST: Uavhengig av musikalsk ansiennitet føler artistene seg som æresgjester på Giske. Morten Myklebust er såre fornøyd. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

Musikkjournalist Asbjørn Slettemark mener det er viktig for mindre festivaler å tilby en pakke som består av mer enn penger og hotellopphold, om en skal få konkurransefortrinn. God mat, og arrangement i fin natur, sprer seg raskt blant omreisende artister om sommeren.

- Der var Sommerfesten tidlig ute, og tilbydde en ferieopplevelse for artistene, sier Slettemark.

<strong>KJÆRESTER:</strong> Lise Karlsnes og Christopher Waering fant hverandre på Giske. Her er de under Vixen blog awards i Folketeatret. Foto: Anders Grønneberg
KJÆRESTER: Lise Karlsnes og Christopher Waering fant hverandre på Giske. Her er de under Vixen blog awards i Folketeatret. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer