Her føler artistene at de er på leirskole

Sommerfesten på Giske hadde ikke råd til honorarer, da måtte de finne på noe annet.

PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING: Med et slikt slagord var ikke festivalgründerne Ante og Lars Giskeødegård vanskelige å be da Lise Karlsnes ville tilbringe to ekstra dager på Giske, sammen med sin nåværende kjæreste. - Kjør på, sa vi, og satser på å bli invitert i bryllup. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
PEACE, LOVE AND UNDERSTANDING: Med et slikt slagord var ikke festivalgründerne Ante og Lars Giskeødegård vanskelige å be da Lise Karlsnes ville tilbringe to ekstra dager på Giske, sammen med sin nåværende kjæreste. - Kjør på, sa vi, og satser på å bli invitert i bryllup. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi hadde ikke råd til honorar i begynnelsen, så da måtte vi gjøre noe annet. Marit Larsen uttalte en gang at det er en leirskole for artister, sier festivalsjefene Ante Giskeødegård og Lars Berg Giskeødegård.

Sommerfesten startet som en vennefest med trevde personer i et naust - den stemningen prøver de to festivalsjefene å holde på. I fjor var det 30.000 tilstede på den lille øya i havgapet. I dag starter den niende festen i rekka.

- Kombinasjonen av den ville naturen og lidenskapelige, og proffe, ildsjeler, gjør Giske og Sommerfesten til en uvanlig artistvennlig opplevelse. Man føler seg isolert fra omverdenen, og inkludert i det lokale fellesskapet, sier Sondre Lerche, som allerede har bodd på Giske i en uke.

På leirskole Forrige gang Marit Larsen var på Giske fikk hun fly helikopter for første gang.

- Det sosiale skapte et helt utrolig samhold blant oss som skulle opptre. Det er en magi, som bare oppstår her, sa Marit Larsen fra scena under den siste av seks konserter, som holdes som en aperitif dagene før selve festen.

- Det å ta vare på artistene er helt naturlig for oss. Når du får gjester ønsker du å servere god mat, vise frem stedet du bor på, og gi dem en god opplevelse, sier Giskeødegård.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer