Her går alle forbi «livløs» programleder på åpen gate

Nå søker Klaus Sonstad debatt i ny serie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En mann ligger livløs på gata. En mor sitter overstadig beruset på kafé med sin 10 år gamle datter, mens en 41 år gammel tigger blir harselert med av to tenåringer. Hvordan ville du reagert? Ville du grepet inn?

Det er nettopp dette programleder Klaus Sonstad (45) utforsker i TV 2s nye torsdagsserie «Hvem bryr seg», der hovedfokuset er å sette søkelys på hvor mye nordmenn egentlig bryr seg om hverandre.

- Vi tar opp ulike tema som mobbing, rasisme, trakassering på arbeidsplassen, romfolk som blir avvist, dessuten setter vi søkelys på hijab-problematikken, sier Sonstad til Dagbladet.

Søker debatt I hele høst har han utfordret nordmenn på gata. Sonstad forklarer at de har latt seg inspirere av blant annet «Gutten som fryser». Han håper serien vil utløse en debatt hos det norske folk.   

- Finnes det settinger dere ikke har turt å lage?

- Nei, men det er flere situasjoner jeg har opplevd som vonde og vanskelige. Blant annet følger vi en mor som sitter beruset på kafé, sammen med sin 10 år gamle datter. Det er en veldig heslig seanse. Kanskje en av de verste, etter min mening. I første oppsett satt de i over 50 minutter før noen grep inn. Mora spiller ikke dritafull, men hun velter flere glass og holder på. Respekten for privatsfæren ligger utrolig sterkt innebygget hos folk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer