ORD-BLEMME Det gikk litt i ball for Kjersti Havdal da hun skulle lese opp nyhetene onsdag morgen. Skjermdump P3
ORD-BLEMME Det gikk litt i ball for Kjersti Havdal da hun skulle lese opp nyhetene onsdag morgen. Skjermdump P3Vis mer

Her går det galt for NRKs nyhetsoppleser

West hvafornoe?

Flere satt trolig kaffen i halsen da nyhetene tok en uventet vri under dagens P3morgen-sending. Ordene stokket seg for Kjersti Havdal da hun leste opp nyheten om at Beverly Whaling trekker seg som borgermester etter grov hets av Michelle Obama.

«Den kvinnelige ordføreren i byen Clay i West Vagina skal ha delt et innlegg som kalte Obama en ape på høye hæler.»

Havdal forvekslet altså den amerikanske delstaten West Virginia med det kvinnelige kjønnsorgan. Hun forteller at ingen la merke til blemmen før lytterne sendte melding.

- Vi fikk oss en god latter da vi hørte på opptaket. Litt flaut er det jo, men det er jo rett og slett en ærlig tabbe jeg ikke har problemer med å le av. Vagina er jo et flott ord som brukes for sjelden på radio, sier Havdal til Dagbladet.

God tone

Glippen fant sted under 07.30-nyhetene. Stemningen var god i studio til P3morgen, da Ronny Brede Aase og Silje Nordnes en time senere konfronterte den trolig noe trøtte nyhetsoppleseren med ord-tabben.

- Det er viktig å sikre oss at lytterne er våkne så tidlig på morgenen, og her er beviset på at de følger med, svarer Havdal på spørsmål om hva som faktisk skjedde

Nordnes følger opp det hele med en egen remix av John Denver-sangen «Take me home»:

«Take me home to the place I belong, West Vagina»

- God gammeldags glipp

Den lille glippen gikk ikke ubemerket hen blant lytterne og det rant inn med både SMS og snaps i morgentimene. I likhet med lytterne, tar P3 det hele med meget godt humør.

- Folk ler litt av dette og vi ler med Kjersti. Dette er heldigvis ikke farlig, men kun en god gammeldags glipp, sier Bjørn Tore Grøtte, konstituert redaktør i P3.

Han påpeker at journalistene i P3nyheter er svært dyktige, og at det er rom for humor når noe går galt.

- De har heldigvis selvironi når noe går på tverke. Sånn skal det være i P3.

Se innslaget her: