Her går det galt foran tv-en

Nå kommer Kinect-skadene for fullt.

Forrige uke lanserte Microsoft Xbox 360-tilbehøret Kinect, en kamerasensor som lar brukerne spille dataspill med kroppen - uten de klassiske kontrollerne.

De første spillene som er lansert har vist at Kinect-spilling innebærer en god del veiving og slåing i løse lufta.

Når spillene på toppen tillater to spillere å stå ved siden av hverandre når de gjør dette, er det nødt til å gå galt. Allerede har de første rapportene om Kinect-relaterte skader, der spillerne enten skader seg selv eller andre, begynt å dukke opp.

Flere videoer, som de du kan se i denne saken, viser hvor enkelt det er å slå til medspillere og tilskuere i kampens hete. Verst går det tilsynelatende ut over de minste, spesielt når de spiller sammen med voksne.

Før hver spilløkt dukker det riktignok opp advarsler om å sørge for god avstand til gjenstander og andre folk, men slike advarsler har folk en tendens til å overse eller glemme straks spillet er i gang.

Dette ble klart allerede da Wii kom på markedet, og folk ignorerte oppfordringen om å ha på en sikkerhetssnor på kontrolleren - noe som resulterte i en rekke ødelagte flatskjermer, blå øyne og knuste gjenstander.

Heldigvis skal det ha gått bra med de du ser i videoene i denne saken.

NYLANSERING: Her er Kinect-sensoren, som lar deg spille Xbox 360-spill uten kontroller. Foto: AP Photo/Mike Stewart/Scanpix
NYLANSERING: Her er Kinect-sensoren, som lar deg spille Xbox 360-spill uten kontroller. Foto: AP Photo/Mike Stewart/Scanpix Vis mer