Her går det nesten galt for Øigarden

Skuespiller Jon Øigarden farlig nær bombeekslosjon. Se eksklusiv bakomfilm fra Varg Veum-innspillingen.

(Dagbladet): Den 4. november har den tiende Varg Veum-filmen premiere på norske kinoer. Eventyret går mot slutten for privatetterforskeren, som i alt får tolv filmer.

Dagbladet gir deg eksklusivt fire episoder av hva som foregikk bak kamera under innspillingen av «I møket er alle ulver grå». Første episode har premiere i dag.

Et hav av bomber For første gang er handlingen lagt utenfor Bergen. Sjangeren er flyttet fra krim til actionthriller. Bombe etter bombe går av i Ungarn, og det østeuropeiske crewet blir beskrevet som mer løssluppent med sikkerheten.

- De tidligere Varg Veum-filmene har foregått i Norge og i Bergen. Nå drar Varg Veum på eventyr i en skala han aldri har opplevd før, han må kjempe mot en internasjonal organisasjon, som er veldig mektige og sterke. Det blir veldig farlig for Varg, sier regissør Alexander Eik i bakomfilmen.

Del av klasebombe Jon Øigarden spiller Veums kamerat, som har erfaring som soldat. Etterhvert som historien utspiller seg, vikler den seg også inn i et komplekst bilde.

I bakomfilmen ser vi hvordan den lille jenta Samira finner deler av en klasebombe i ørkenen, og soldaten løper for å avvege at den går av. Men bang, og det er sand over alt.
  Nytt sted Trond Espen Seim har spilt hovedrollen som Varg Veum i alle filmene. Prosjektet er det første i sitt slag i Norge, hvor i alt tolv filmer er blitt produsert for film og tv.

Seim har tidligere fortalt til Dagbladet at han syns det var fint å filme i Ungarn, og hadde med seg moren og datteren Olivia til Budapest.

- Veum har havnet i Budapest, og det er fint å filme her. Det er veldig flinke folk og fine nye locations. Så får vi se om bergenserne aksepterer at Varg har forvilla seg til Budapest. Det er lite Bryggen i denne filmen, men jeg tror de vil like det, sier Seim i bakomfilmen.