Her går kokkene i strupen på hverandre

Krangler så busta fyker om oppskrift.

(Dagbladet): De norske kokkene i The Flying Culinary Cirkus lager like mye show som mat. Det er nok hovedårsaken till at de flys inn når Elton John, Shakira eller en annen superstjerne arrangerer fest.

Nå er de aktuelle med kokeboka «The Flying Culinary Circus. Den aller beste, lureste og mest praktiske kokeboken».
Førsteopplaget på 13 000 bøker er allerede utsolgt, og et nytt opplag på 8000 er bestilt.

I tillegg har kokeboka hoppet opp på 2. plass på boklista over mest solgte bøker i kategorien generell litteratur.

I fire episoder skal de flygende kokkene vise Dagbladets lesere hvorfor de er elsket av verdens største kjendiser.

I dagens episode er det gravet elgkjøtt med tyttebærkrem og syltede kantareller som står på menyen.

SIRKUSKOKKER: Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans Kristian Larsen og Trond Svendgård i The Flying Culinary Circus har laget gravet elg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SIRKUSKOKKER: Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans Kristian Larsen og Trond Svendgård i The Flying Culinary Circus har laget gravet elg. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Her er oppskriften:

Gravet elgkjøtt

• 1 kg elgkjøtt
• 60 gram salt
• 40 gram sukker
• Kvast timian
• Kvast tosmarin
• Einebær
• Event. 4 cl gin

Bland sukker og salt og dryss godt over og under kjøttstykket. Dekk kjøttet med
clingfilm og sett i kjøleskap med noe tungt over, slik at det ligger litt i press i 1-2
døgn. Litt etter tykkelsen på kjøttstykket. Når det har fått stått, tas det ut av kjøleskap,
kjøttstykket skylles i vann og tørkes med litt kjøkkenpapir. Skjær tynne skiver og server.

Tyttebærkrem

SYLTEDE KANTARELL: Lekker og enkel høstmat. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
SYLTEDE KANTARELL: Lekker og enkel høstmat. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer

• 1 dl tyttebær
• 1 dl creme fraiche
• Bland og rør i 3 minutter.

Syltede kantarell

• 150 gram renset kantarellsopp
• 2 sjalottløk
• 2 dl hvitvinseddik
• 4 dl sukker
• 6 dl vann

Kok opp vann, sukker og eddik. Hell laken over soppen og sjalottløk kuttet i tynne
ringer mens den er kokende. Hell over på norgesglass eller likn. Og sett kaldt. Holder
seg lenge, og man kan tilsette diverse krydder i laken for å få mer smak på soppen.

SYRLIG: Tyttebærkrem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SYRLIG: Tyttebærkrem. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer