Her går kokkene i strupen på hverandre

Krangler så busta fyker om oppskrift.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske kokkene i The Flying Culinary Cirkus lager like mye show som mat. Det er nok hovedårsaken till at de flys inn når Elton John, Shakira eller en annen superstjerne arrangerer fest.

Nå er de aktuelle med kokeboka «The Flying Culinary Circus. Den aller beste, lureste og mest praktiske kokeboken». Førsteopplaget på 13 000 bøker er allerede utsolgt, og et nytt opplag på 8000 er bestilt.

I tillegg har kokeboka hoppet opp på 2. plass på boklista over mest solgte bøker i kategorien generell litteratur.

I fire episoder skal de flygende kokkene vise Dagbladets lesere hvorfor de er elsket av verdens største kjendiser.

I dagens episode er det gravet elgkjøtt med tyttebærkrem og syltede kantareller som står på menyen.

Her er oppskriften:

Gravet elgkjøtt

• 1 kg elgkjøtt• 60 gram salt• 40 gram sukker• Kvast timian• Kvast tosmarin• Einebær• Event. 4 cl gin

Bland sukker og salt og dryss godt over og under kjøttstykket. Dekk kjøttet medclingfilm og sett i kjøleskap med noe tungt over, slik at det ligger litt i press i 1-2døgn. Litt etter tykkelsen på kjøttstykket. Når det har fått stått, tas det ut av kjøleskap,kjøttstykket skylles i vann og tørkes med litt kjøkkenpapir. Skjær tynne skiver og server.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer