Her går Tina til angrep på anonyme netthatere

Nå snakker vi takketale.

(Dagbladet.no): I løpet av 2008 ble Tina Fey en av USAs aller største komikere, takket være den Sarah Palin-parodien, jobben i Saturday Night Live, og - ikke minst  - komiserien «30 Rock».

Suksessen kunne sikkert gått den 38 år gamle Fey til hodet - hvis ikke hun var en selverklært nerd som faktisk leser hva som skrives om henne på nettet.

Dette ble også tema da Fey i natt norsk tid vant Golden Globe for beste kvinnelige skuespiller i en komiserie.

Finnes i virkeligheten
- Hvis du noen gang har en for god følelse om deg selv, skal du huske at det finnes en ting kalt internett, sa Fey etter å ha mottatt statuetten av David Duchovny. 

- Og på internett kan du finne mange folk som ikke liker deg. Jeg kunne tenke meg å henvende meg til noen av dem nå. BabsonLacrosse, you can suck it. Dianefan, you can suck it. Cougar-letter, you can really suck it. Du har vært etter meg i hele år, sa Fey til stor applaus fra salen.

Det kunne ha vært slutten på historien, om ikke Gawker hadde gjort litt research og funnet ut at disse anonyme nettdebattantene faktisk finnes og er aktive på nettutgaven til LA Times.

Dianefan og Cougar-letter er til og med samme person, som en rekke ganger har skrevet negativt om Fey på nettforumet.

Like uforsonlig
30. november, da sesong tre av «30 Rock» nettopp hadde startet, skrev vedkommende for eksempel:

«Tina Fey er som en kvise i ansiktet mitt - hun er bare der».

Lørdag - altså like før utdelingen var det tid for mer anonymt oppgulp:

«Denne Tina Fey-kjærlighetsfesten er en fordømt spøk. Jeg håper hvem som helst av de andre vinner i denne kategorien».

Etter å ha blitt nevnt i talen, har Dianefan/Cougar-letter postet på nytt - og fremdeles er vedkommende like uforsonlig.

- Jeg er berømt. Hun nevnte Babson Lacrosse også. Beklager, Tina Fey, men jeg mener fremdeles at du ikke fortjente å vinne.