Her gjenskaper de Tungtvann-aksjonen

- Det tyngste jeg har vært med på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi går nesten samme rute, både der vi hopper fallskjerm og veien opp til fjellet, sier Ole Vidar «Kråka», nestkommanderende i Training Wing Forvarets spesialkommando (FSK).

Han tar med seg fallskjermtroppen på en historisk aksjon som er kjent over hele verden, og blir sett på som en av de mest vellykkede sabotasjeaksjonene under andre verdenskrig.

Hvert år gjennomfører en fallskjermjegertropp aksjonen tilnærma likt som i 1943 som en del av rekrutteringen av jegere i FSK.

- Svintungt I programmet «Insider» på Max i kveld klokka 21.30 blir dette hovedtema, der fotografen får være med på hele øvelsen.

- Det er svintungt, rett og slett. Det er nok det tyngste jeg har vært med på, sier «Kråka» i videoen øverst i saken.

Da er han høyt oppe på fjellet og har gått i fire dager.

- Perfekt for oss De bruker to uker på å komme seg til fabrikken, det er i den samme perioden på året som da aksjonen fant sted i 1943, og alle skal ned det bratte juvet for å komme seg til Norsk Hydros fabrikk på Vemork ved Rjukan i Telemark. I dag er det gjort om til et industriarbeidermuseum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.