Her gjør Hove-politiet festivalens største kokainbeslag

Dagbladet ble med hundepatruljen på narkojakt.

TATT: To unge menn blir tatt for besittelse av kokain og cannabis på vei inn på festivalen. Politibetjentene Jon Kristian Randgaard (skjorte) og Vidar Arnesen (svart t-skjorte), og politihunden Gordon, skal sørge for at Hovefestivalen ikke blir en rekrutteringsplass for narkotika. Alle foto: Anders Grønneberg
TATT: To unge menn blir tatt for besittelse av kokain og cannabis på vei inn på festivalen. Politibetjentene Jon Kristian Randgaard (skjorte) og Vidar Arnesen (svart t-skjorte), og politihunden Gordon, skal sørge for at Hovefestivalen ikke blir en rekrutteringsplass for narkotika. Alle foto: Anders GrønnebergVis mer

TROMØYA (Dagbladet): - Hva skjer nå a?

Dagbladet er blitt med arendalpolitiets hundepatrulje på jakt etter nakotika på Hovefestivalen. Bare etter noen få minutter fatter politibetjent Jon Kristian Randgaard mistanke for oppførslene til to menn.

Randgaard går bort til dem og presser dem i bakken. Det skal vise seg at de to mennene på 19 og 21 år tilsammen besitter to gram hasj og tre gram kokain.

INNRØMMER BRUK: Gordon luktet seg fram til rester etter cannabis i dette teltet. En tjue år gammel mann innrømmet bruk og fikk en bot på 3000 kroner. Foto: Anders Grønneberg
INNRØMMER BRUK: Gordon luktet seg fram til rester etter cannabis i dette teltet. En tjue år gammel mann innrømmet bruk og fikk en bot på 3000 kroner. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

De to mennene lurer på hva som skjer videre. Svaret på spørsmålet er at beslaget er for stort til at det holder med et forelegg. Det blir en sak for retten.

- Dette er det største kokainbeslaget så langt på festivalen, sier politibetjent Vidar Arnesen, som sammen med hunden Gordon skal avsløre Hoveungdommens narkotikabruk.

Så langt har de gjort minst 15 beslag av både cannabis og kokain blant Hoves unge festivalpublikum.

I tillegg ble Snoop Dogg tatt på Kjevik lufthavn i dag med åtte gram marihuana og kontanter til en verdi av 227 000 kroner.

Ungt publikum I fjor var snittet blant de som bodde på festivalen 19,5 år. I går ble en 14 år gammel gutt tatt for bruk av cannabis, og totalt er tjue festivalgjengengere anmeldt for narkotiakovertredelse.

Allerede mandag ble en kvinne tatt med både kokain og cannabis. Hun ble ilagt et forelegg på 13.000 kroner.

- Vi har vært litt tidligere ute i år, så det kan forklare antall beslag så langt, sier Asbjørn Røed, leder av narkoavsnittet ved Arendal politistasjon.

- Alle beslag er alvorlige, men jeg er ikke overrasket med tanke på den unge aldersgruppen. Dette er som en SFO for videregående, legger han til.

Lukter dop For Røed er det viktigste at Hovefestivalen ikke utvikler seg til en rekruteringsplass for narkotika. Derfor bruker de sivilkledde betjentene mye tid på å patruljere ved inngangen for å hindre at dopet blir tatt med inn på festivalområdet.

- Gordon kan lukte narkotika på 50 meters avstand hvis vindforholdene er gode, forteller Arnesen om hunden sin.

Dagbladet blir med videre inn på campområdet. Etter et kvarter plukker Gordon opp et nytt spor.

Arnesen og Gordon går inn i teltet og finner spor etter cannabis. En tjue år gammel mann innrømmer bruk, og får en bot på 3000 kroner.

- Nulltoleranse Ifølge arendalspolitiet er det større forekomst av kokain og piller på andre festivaler, men de oppfordrer likevel foreldrene til de unge festivalgjegnerne til å holde seg tilgjengelige.

Kommunikasjonssjef ved festivalen Gaute Drevdal forteller at de har et høyt fokus på oppsøkende virksomhet.

- Vi har nulltoleranse på narkotikabruk, og normalt sett vil det føre til bortvisning fra festivalen, sier Drevdal.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove