Her gjør Liv Ullmann comeback i norsk film

Første rolle på 38 år - se klipp!

(Dagbladet.no): Det er mange spenningsmomenter knyttet til «I et speil i en gåte» med premiere 17. oktober.

En hårløs Aksel Hennie som engel pirrer kanskje noen, for andre blir det spennende å se om det er mulig å gjøre en god filmatisering av en Jostein Gaarder-roman.

Men for de fleste er den største spenningen knyttet til å se hvordan Liv Ullmann gjør det i en norsk film - hennes første filmrolle på 38 år (Arne Skouens «Ann-Magrit» var siste).

- Ikke Ullmann-tårer

- Dette er ikke bare den første ordentlige rollen jeg tar siden «An-Magritt», det er også den første jeg blir tilbudt, fortalte Ullmann til Dagbladet i fjor, da nyheten om rollen ble kjent.

- Jeg hadde virkelig ikke tenkt meg dette, jeg hadde helt andre planer for høsten. Men så fikk jeg manus i posten, sammen med et helt nydelig brev. Jeg hadde bare tenkt å kikke raskt gjennom det, for å kunne gi et høflig avslag. Men så klarte jeg ikke legge det fra meg. Jeg begynte å gråte, ikke sånne triste «Liv Ullmann-tårer» altså, men gledestårer. Jeg er veldig stolt av å få være med på dette.

«I et speil i en gåte» handler om Cecilie på 13, som er rammet av leukemi - og som tilbringer det meste av tiden i til sengs. Mens hun ligger alvorlig syk får hun kontakt med engelen Ariel, spilt av Aksel Hennie.

De inngår en avtale om at hvis Cecilie forteller alt om livet blant menneskene, skal Ariel fortelle om livet etter dette.

Her gjør Liv Ullmann comeback i norsk film

Dansk regissør

- Det finnes gode krefter rundt oss. Når vi er i vanskelige situasjoner, så er det noe som kan gi oss styrke. Det er jo et sentralt tema i denne filmen, og noe av det jeg likte aller best da jeg leste manuset, fortalte Ullmann da Dagbladet besøkte filmsettet.

Filmen er en samproduksjon mellom norske 4 = og danske Zentropa, og regisseres av danske Jesper W. Nielsen.

Budsjettet er på drøyt 21 millioner kroner.