Gary Oldman spiller Winston Churchill i ny film:

Her gjør skuespilleren seg ugjenkjennelig - igjen

Inntar ikonisk rolle i kommende krigsfilm.

I ROLLE: Gary Oldman er kjent for å innta roller med hud og hår. Her som Winston Churchill. Foto: Working Title Films / UIP
I ROLLE: Gary Oldman er kjent for å innta roller med hud og hår. Her som Winston Churchill. Foto: Working Title Films / UIPVis mer

(Dagbladet): Å forsvinne dypest mulig ned i en rolle, både i utseende og kroppsspråk, virker å være en uoffisiell konkurransegren for noen av Hollywoods dyktigste skuespillere.

Størrelser som Robert DeNiro, Daniel Day-Lewis, Meryl Streep og Philip Seymour Hoffmann er eller har vært kjent for det, og Gary Oldman prøver seg også jevnlig.

Historisk rolle

Nå har Oldman (58) landet hovedrollen som den britiske statsministeren Winston Churchill i den kommende biografiske krigsfilmen «Darkest Hour», og har tilsynelatende dukket grundig ned i sin historiske rolle også denne gangen:

SLIK SER HAN EGENTLIG UT: Gary Oldman fotografert i Las Vegas i sommer. FOTO: MJT/AdMedia 
SLIK SER HAN EGENTLIG UT: Gary Oldman fotografert i Las Vegas i sommer. FOTO: MJT/AdMedia  Vis mer

Oldman er ugjenkjennelig i det første bildet fra filmen, sluppet av filmselskapet Working Title på sosiale medier i helga.

Oldman har gjort lignende forvandlinger før, og har tidligere spilt alt fra Dracula til Kennedy-drapsmann Lee Harvey Oswald. Briten velger så ulike roller at videoer med kryssklipping mellom rollene hans utgjør en egen liten sjanger på YouTube.

KAMELEON: Gary Oldman, her i rollen som den jamaicanske gangsteren Drexl Spivey i «True Romance». Foto: Mary Evans Picture
KAMELEON: Gary Oldman, her i rollen som den jamaicanske gangsteren Drexl Spivey i «True Romance». Foto: Mary Evans Picture Vis mer

Krigsfilm

«Darkest Hour» regisseres av Joe Wright, som står bak flere suksessfulle periodedramaer som «Atonement» fra 2007 og «Pride and prejudice» fra 2005.

Filmen tar for seg de tidlige dagene av andre verdenskrig, da frykten for en tysk invasjon av Storbritannia i høyeste grad var reell.

Planlagt premiere er vinteren 2017.