Her har du sekseren din som fortjent, Sondre Bratland

Dagbladets anmelder har angret i 25 år.

KIRKEROMMET er Sondre Bratlands arena. De siste par ukene har han vært landet rundt med «Rosa frå Betlehem». Her er han i Jacobskirken, der han også avslutter årets jubileumsturne fredag kveld. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix
KIRKEROMMET er Sondre Bratlands arena. De siste par ukene har han vært landet rundt med «Rosa frå Betlehem». Her er han i Jacobskirken, der han også avslutter årets jubileumsturne fredag kveld. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Jeg husker meget godt at jeg ble spurt om å anmelde den nye plata til Sondre Bratland, som kom ut i november 1992. Den som var musikkansvarlig den gangen, sa at han følte seg totalt uegnet til å skrive om en religiøs og attpåtil kristen plate. Dette hadde han null forhold til.

Jeg undret meg litt over denne mangelen på åpenhet, men tok med glede på meg å skrive om «Rosa frå Betlehem».

Sjelden stemning

Plata ble lansert i krypten under Oslo Domkirke, der noen av låtene ble framført av musikerne som bidro på plata; foruten Bratland Iver Kleive på orgel, Knut Reiersrud på gitar og Paolo Vinaccia på perkusjon. Seansen ble en høytidsstund av de sjeldne.

Under overskriften «En plate er født i Betlehem» innledet jeg min anmeldelse med å slå fast at «det skal godt gjøres å komme lengre vekk fra reinsdyr, bjelleklang, julebord og gavestress enn du gjør på denne CD’en». Jeg slår fast at denne plata bringer «høytid og varme inn i de mest vantro hjerter». Det hele er «uendelig vakkert» og «musikerne gir begrepet ‘julestemning’ en ny mening».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer