Her har du svarene

Her er noen fakta om The Sopranos.

1

Steve Van Zandt spiller den ulastelig kledde Silvio Dante som driver strippeklubben Bada Bing.

2

Van Zandt vokste opp i New Jersey og har jobbet sammen med Bruce Springsteen siden slutten av 60-tallet. Han spiller gitar i E Street Band og co-produserte Springsteen-klassikerne «The River» og «Born in the USA».

3

Dominic Chianese spiller sicilianeren Johnny Ola som står i ledetog med Hyman Roth.

4

«Goodfellas» er Martin Scorseses mesterverk om tre gangsteres ville karriere. Imperioli spiller Spider, som blir skutt i foten fordi han er for sen med drinkene. I Sopranos er rollene snudd og det er Imperioli som trekker våpen fordi en bakeri-ansatt ikke er rask nok.

5

Lorraine Bracco var ifølge IMDB gift med Harvey Keitel fra 1982 til 1993. De to skilte seg og Bracco giftet seg med Edward James Olmos, sjefen til Crockett og Tubbs i tv-serien Miami Vice. Bracco og Keitel kjempet lenge om foreldreretten til datteren Stella, en kamp som førte til at Bracco gikk personlig konkurs.

6

David Chase er hjernen bak The Sopranos. Han har tidligere jobbet med serier som I\'ll Fly Away og Northern Exposure.

7

5 sesonger laget og det er den femte NRK sender fra og med i kveld. Tv-kanalen HBO og Chase er enige om å lage en sjette sesong. Innspillingen starter tidlig neste år.

8

Steve Buscemi spiller Tony Sopranos søskenbarn og barndomsvenn. Han var en ung stjerne i mafiamiljøet, men etter 15 år i fengsel har han bestemt seg for å holde seg på rett side av loven.

9

Steve og Maureen Van Zandt er gift i The Sopranos og i det virkelige liv.

10

Drea De Matteo spiller søsteren til Joey Tribbiani i «Joey». Serien er spinoff av den umåtelige populære tv-serien «Venner for livet».

11

Filmen «Prey for Rock & Roll» handler om jentebandet Clam Dandy og deres vennskap, musikk og kamp om platekontrakt. Drea De Matteo spiller bass i bandet.

12

Steve Schirripa har ifølge HBO hatt stor suksess med boka «A Goomba\'s Guild to Life». En ny bok, «The Goomba\'s Book of Love» er i butikkene nå.

13

Tony «Paulie Walnuts» Sirico satt i fengsel på slutten av 60-tallet og begynnelsen av 70-tallet. Etterhvert skjønte han at det var lurere å spille kriminell.

14

Russeren er vel en av morsomste episodene i serien. Christopher og Paulie driter seg ut på et rutineoppdragg og ender opp i skauen på jakt etter en russer.

15

New Jersey.