BLIKKET: Michelle Obama sier hun valgte å la være å smile under innsettelsen av Donald Trump. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst
BLIKKET: Michelle Obama sier hun valgte å la være å smile under innsettelsen av Donald Trump. Foto: REUTERS/Jonathan ErnstVis mer

Michelle Obama

Her har Michelle Obama gitt opp: - Jeg sluttet i det hele tatt å prøve

Obama skriver at hun ikke kan tilgi Trump.

I sin nye bok «Becoming» avslører tidligere førstedame Michelle Obama (54) hva hun tenkte under Donald Trumps innsettelse.

Det skriver ABC News, som har fått tak i en kopi av boka som slippes tirsdag.

Da makten i USA ble overrakt fra Barack Obama til Donald Trump i januar 2017, la mange merke til at den avtroppende førstedamens lynne ikke var like hjertelig som hennes manns.

- Jeg ønsket ikke å få tårer i øynene, fordi folk ville trodd at jeg gråt på grunn av den nye presidenten, forklarte hun senere til Independent.

I boka kommer hun imidlertid med en alternativ forklaring.

Gav opp

Obama beskriver hvordan hun helst ville blokkere alt ute og heller legge seg til å sove, da Trump vant valget. Under innsettelsen måtte hun ta innover seg realitetene.

Skal vi tro ansiktsuttrykkene hennes, var ikke det en lystbetont opplevelse. Hun skriver at stemningen på innsettelsen ikke var like «levende», som ved de foregående innsettelsene.

Ifølge henne påpekte en av Barack Obamas rådgivere at hendelsen hadde dårlige «optics», altså at den ikke til seg godt ut. Michelle Obama tok dette til etterretning:

- Da jeg oppdaget dette gjorde jeg mine egne «optiske justeringer»: Jeg sluttet i det hele tatt å prøve å smile, skriver hun.

Vil ikke tilgi Trump

I forbindelse med bokslippet lar Michelle Obama seg intervjue av journalist Robin Roberts i ABC News.

På spørsmål om hva hun synes om sin etterfølger, Melania Trump, svarer hun at hun ikke vil dømme de som kommer etter henne.

- Jeg tror enhver førstekvinne har ulik tilnærming til jobben, sier hun.

Obama kommenterer imidlertid hvordan det føltes da Donald Trump og andre forsøkte å så tvil ved hvor vidt Barack Obama var født i USA eller ikke. Hun omtaler perioden i 2011 som en tid der hun var ekstra bekymret for familiens sikkerhet.

- Hva hvis en person med et ustabilt sinn ladet en pistol og kjørte til Washington? Hva hvis den personen prøvde å finne døtrene våre? Donald Trump, med sine høye og hensynsløse insinuering, satte familien min i fare. For dette, vil jeg aldri tilgi ham, skriver hun ifølge kanalen.