Her har Snøhetta gått amok og parykkmakerne har gode tider

Dødslekene i «The Hunger Games: Catching Fire» er nesten like makabert fascinerende som sist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Joda, dette er fremdeles et artig sted å være, for alle andre enn de som bor der. Panem, en marerittaktig fremtidsversjon av USA, er dels reality-besatt samtidssatire, dels dekadent førrevolusjons-Frankrike, dels orgiastisk Romerrike, dels Steinbeck-aktig bygdefattigdom. Disse bestanddelene glir smidig sammen til en farlig og fengslende verden.

Overklassen i hovedstaden, der Snøhetta har gått amok og parykkmakerne har gode tider, undertrykker tolv fattige provinser. Som straff for et tidligere opprør må hver provins årlig sende to ungdommer til de årlige dødslekene, der de kjemper på en gigantisk friluftsarena til én står igjen, mens folk følger med på skjermer og heier på sine favoritter. Slik er premisset i Suzanne Collins' bestselgende ungdomsbokserie, slik var det i fjorårets filmatisering «The Hunger Games», slik er det i oppfølgeren «The Hunger Games: Catching Fire».

Om overlevelse Heltinnen Katniss (Jennifer Lawrence), som sist vant spillet og seernes gunst blant annet ved å spille forelsket i kompisen Peeta (Josh Hutcherson), er blitt en folkehelt til sjenanse for president Snow (Donald Sutherland). Forsøkene på å bruke henne som PR og distraksjon, lykkes ikke. Massene murrer. Katniss er uregjerlig. Snart arrangeres nye leker, for å rydde henne av veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer