Her hevder Ari han får kontakt med sin døde bestefar

Se Ari teste om det er mulig å snakke med de døde.

Ari Behn ligger i en campingstol. Han er hjemme hos Richard Sutphen, en guru innenfor newage i USA, som baserer seg på å hypnotisere folk tilbake til tidligere liv.

Den «irriterende, dumdristige og til det provoserende pompøse fyren fra Moss» - som han selv presenterer seg som i programintroen, skal prøve det kona Märtha Louise hevder er mulig, nemlig å komme i kontakt med de døde.

Scenen er hentet fra fredagens program av «Ari og Per». Bestekompisene har tatt turen til Lily Dale, en liten by nord i delstaten New York der alle hevder å kunne snakke med de døde.

- Ja, han er her Ved siden av Ari Behn sitter hypnotisøren Richard Sutphen og hans kone Tara Sutphen.

- Har du noen i livet ditt som du stolte på, men som nå er på den andre siden?, spør han prinsessegemalen.

- Jeg hadde en veldig flott og inspirerende mentor, Arne. Og så hadde jeg et veldig nært forhold til min bestefar, som døde for to år siden. Jeg vil også at du ser på forholdet mitt til Per.

Suthpen ber ham puste dypt inn, tillate sjelens stillhet å komme inn. Han ber Ari Behn om å gå dypere og dypere, som tilsynelatende går inn i en hypnose.

- Se for deg at du beveger deg inn i en tunell bakover i tid. Nå vil jeg kalle inn Arne. Jeg vil at du gir deg til kjenne hvis du kan.

FØR HYPNOSEN: Ari Behn forteller hypnotisøren om sin døde bestefar, sin døde mentor Arne og bestevennen Per. Foto: Hentet fra NRK-serien.
FØR HYPNOSEN: Ari Behn forteller hypnotisøren om sin døde bestefar, sin døde mentor Arne og bestevennen Per. Foto: Hentet fra NRK-serien. Vis mer

Ari Behn puster inn og visualiserer.

- Ja, han er her, sier Ari Behn.

- Og nå, din bestefar.

- Ja, han er her, sier Ari, mens han gjør grimaser, svelger og kniper sammen øynene flere ganger.

Ari Behn har tidligere vært svært åpen om hvor mye bestefaren har betydd for ham i livet. Han har blant annet gitt ham æren for at han ble forfatter og for at han alltid har støttet ham.

Hvor enn han går har forfatteren alltid med seg en bit av morfaren. På fingren bærer Ari Behn og kona nemlig forlovelsesringene designet av bestefar Andreas Solberg.

I desember for litt over to år siden, døde den innflytelsesrike bestefaren. I dødsannonsen stod det «Et stort menneske er den som ikke mister sitt barnehjerte».

- Du provoserer Hypnotisør Richard Sutphen sitter ved siden av Ari Behn mens han snakker i en mikrofon og fortsetter den angivelige hypnosen med å takke alle de døde for at de er kommet.

GRIMASER: Ari Behn svelger og kniper sammen øynene flere ganger når han oppdager at den døde bestefaren angivelig skal være i rommet. Foto: Hentet fra NRK-serien.
GRIMASER: Ari Behn svelger og kniper sammen øynene flere ganger når han oppdager at den døde bestefaren angivelig skal være i rommet. Foto: Hentet fra NRK-serien. Vis mer

- Jeg håper dere vil hjelpe oss til å finne masse svar. Du provoserer mennesker, sier hypnotisøren til Ari Behn, mens prinsessegemalen ligger i campingstolen med lukkede øyne.

- Jeg er ikke en del av en gruppe, jeg er en inntrenger. Arne bare ler, han vet alt, sier Behn som virker å være tydelig hypnotisert. - Jeg er en maler. Alle de penslene, fortsetter han og snakker usammenhengenede:

- Damn it Damn it, damn it, sier han plutselig. Han drepte meg, fordi han ikke kjente meg igjen, sier han og snakker om eks-uvennen Per Heimly før han blir kalt tilbake av hypnotisøren.

- Det der var så bra, sier prinsessegemalen idét han åpner øynene.

I forkant av hypnosen er Per Heimly mest redd for at bestevennen skal avsløre hemmeligheter. Det er ikke Ari Behn selv bekymret for. Etter han skal ha vært i kontakt med sine kjære er reaksjonen slik:

- Nå har vi funnet ut at Per har drept meg i et tidligere liv. Jeg føler meg så lettet og fin. Som om jeg har løpt maraton, sovet en god natts søvn, tatt en kjempelang god dusj. Jeg føler meg lettere enn på noen timer.

Skeptisk Per Deretter er det en mer skeptisk Per Heimly sin tur i fluktstolen. Det er ikke like velykket.

- Jeg klarte ikke visualisere en trekant en gang, sier Heimly.

- Hva er konklusjonen?, spør Ari Behn. - At det er bare humbug, at jeg bare spilte?, hvorpå Per Heimly svarer:

- Nei, det har noe med meg å gjøre. Jeg er blokkert.

I tv-serien reiser de to bestekompisene Ari Behn og Per Heimly på oppdagelsesferd rundt i verden, hvor de møter mennesker som ikke akkurat lever et A4-liv.

Fredagens program er de tredje i rekken av seks program totalt.

Det er ikke første gang Ari Behn sjokkerer i serien. Han går blant annet i boksekamp mot en sigøynerkonge og kysser løvene på et russisk sirkus.

Under opptakene vakte det også stor oppmerksomhet blant spanske paparazzifotografer da en kvinnekledd Ari Behn spradet gatelangs i Barcelona.

Flere kveldstimer gikk prinsesse Märtha Louises ektemann rundt i Barcelonas gater, iført parykk og sminke. Side om side med byens transekjendiser ble han forfulgt av paparazzifotografer.

Da Fredrik Skavlan for en måned siden konfronterte ham med de mange sprellene forfatteren og prinsessegemalen har gjort i offentlighetens lys siden han giftet seg med Märtha Louise i 2002, svarte han:

-Kongen gjorde det tidlig klart at siden jeg ikke har noen tittel, står jeg helt fritt til å gjøre det jeg vil.

- Jeg gjør det jeg føler jeg må, enten det er i tekstene mine, eller i den nye tv-serien. Men man tar jo hensyn til svigerfamilien sin. Og jeg føler jeg har funnet balansen, sa Behn.

Ari Behn har ikke svart på Dagbladets henvendelser i forbindelse med denne saken.