Her hopper Hove-jentene til sjøs

To av de viktigste festivalingrediensene er på plass: sol og bading. Les mer og se video.

BADENYMFER: Før gårsdagens konserter benyttet disse jentene muligheten til å bade på Hovefestivalen. - Det er faktisk ganske behagelig, forsikrer de. Fra venstre: Anja Brenna, Johanne Svensson, Henriette Nowak, Frida Leknes, Kristine O´Neill, Iselin Bergersen og Karen Vogt. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
BADENYMFER: Før gårsdagens konserter benyttet disse jentene muligheten til å bade på Hovefestivalen. - Det er faktisk ganske behagelig, forsikrer de. Fra venstre: Anja Brenna, Johanne Svensson, Henriette Nowak, Frida Leknes, Kristine O´Neill, Iselin Bergersen og Karen Vogt. Foto: Anders Grønneberg/ DagbladetVis mer

(Dagbladet): - Dette er vilt rått! roper Karen Vogt (22) mens hun løper ut i vannet.

Mandag skylte regnet over Hovefestivalen, men i går sprakk skyene opp og festivalgjengerne kunne endelig bade seg i både sol og hav.

Det gjorde at folk strømmet til badeplassen ved «Strandcampen», hvor de spilte fotball, grillet, badet og solte seg.

- Det er faktisk ganske behagelig temperatur, forsikrer Iselin Bergersen (18) fra Langhus.

Etter å ha sett LidoLido på scenen mandag, gleder hun seg til å få med seg både Lana del Rey og M83, som spiller henholdsvis i dag og fredag.

Hyller sola Til tross for det er mye god musikk i vente, får ikke Iselin og mange av de andre den virkelige festivalfølelsen før sola skinner og vannet lokker. Da kommer badeplassen, som ligger bare fem minutter unna hovedscenen, godt med.

- Vi elsker Hove, roper jentene på vei opp av vannet.

- Det beste med Hove er at man kan bade. Jeg er veldig glad for at sola kom til slutt, hvis ikke blir det ikke skikkelig festival, sier Iselin.

På festivalens sjette år forventer arrangørene å ha 15000 besøkende per dag, og de har allerede slått fjorårets rekord for antall solgte festivalpass.

- ELSKER HOVE: Iselin Bergersen, Frida Leknes, Anja Brenna, Henriette Nowak, Johanne Svensson, Kristine O´Neill og Karen Vogt nyter livet på Hovefestivalen. Anders Grønneberg/ Dagbladet
- ELSKER HOVE: Iselin Bergersen, Frida Leknes, Anja Brenna, Henriette Nowak, Johanne Svensson, Kristine O´Neill og Karen Vogt nyter livet på Hovefestivalen. Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer

Ønsker velkommen
Blant de 15000 er det mange unge musikkelskere — i fjor var snittalderen blant dem som bodde på campen 19,5 år.

Og publikum ser ut til å like aldersfordelingen:

- Jeg syns bare det er gøy at det er en ung festivalgjeng, og det er flott at folk fra hele Norge inntar Sørlandet, sier Kristine O´Neill (16) fra Kristiansand.

Til tross for at festivalen har solgt flere festivalpass enn i fjor, forsikrer Hoves kommunikasjonssjef Gaute Drevdal at de fortsatt har god billettkapasitet.

- Det eneste er den originale festivalcampen — den er så å si full. Men vi har en nyåpnet camp — «Verdens Ende» — som har god plass, sier Drevdal.

Alle artiklene og videoene fra årets festival, finner du på db.no/hove