Her jakter «Trekant»-Benjamin sexglade nordmenn

Ved Sognsvann i Oslo.

(Dagbladet): Det er i ukas episode av seksualopplysningsprogrammet «Trekant» at Benjamin Silseth (20) utforsker saunasex og cruising på Sognsvann i Oslo.

- Jeg synes det var spennende. Men det var også litt ubehagelig å se folk gå rundt i skogen for å prøve å få seg noe, sier Silseth, som aldri tidligere hadde prøvd noe liknende selv.

- Det er jo snakk om et friluftsområde hvor man tar med familien for å hygge seg. Da vi var på innspilling kom plutselig en hel barnehage løpende mens vi sto på brukte kondomer og tørkepapir, sier Silseth.

Aldri mer cruising I episoden, som sendes på NRK3 i morgen, besøker han også en såkalt sauna i Oslo sentrum.

- Det er et sextreff-sted hvor menn går for å kose seg litt, forklarer han.

- Er cruising eller saunabesøk noe du kommer til å prøve igjen?

- Nei, nei, nei, nei, nei, nei, nei. Det kunne jeg aldri tenke meg å prøve, sier Silseth.

Historisk perspektiv Både cruising og sauna var kjente begreper for 20-åringen, mens verken medprogramleder Johanna Zamble (21) eller Even Jørs (20) kjente til konseptene.

LITE KRITIKK: Årets «Trekant»-programledere, Even Jørs, Johanna Djena Bråthen Zamble og Benjamin Mathias Silseth, har så langt ikke lokket fram de argeste kritikerne av fjorårets sesong. Foto: Tommy Arnesen/Stella Pictures
LITE KRITIKK: Årets «Trekant»-programledere, Even Jørs, Johanna Djena Bråthen Zamble og Benjamin Mathias Silseth, har så langt ikke lokket fram de argeste kritikerne av fjorårets sesong. Foto: Tommy Arnesen/Stella Pictures Vis mer

- Jeg hadde fra før hørt om at folk drar til Sognsvann for å få seg noe, men nå fikk jeg også mer bakgrunnskunsskap og et historisk perspektiv. Cruising oppsto i Oslo på 1920-tallet da det var vanskelig for menn som har sex med menn å treffes, sier programlederen.

- De kunne for eksempel møtes på pissoarer i Oslo sentrum på kveldstid. Der fant de tonen mens kona var hjemme. Stedet ble kjent som en plass der man kunne møte andre, og dermed oppsto cruising.

Skuffende lite kritikk Fjorårets sesong av «Trekant» skapte store debatter og tiltrakk seg krass kritikk etter at deltakerne blant annet måtte gjennom runkekurs og kurs i tantrisk sex.

Men siden årets premiere for en drøy måned siden har det for det meste vært tyst fra kritikere av de tre ungdommenes sexutforsking.

Mest oppmerksomhet fikk programmet da det viste en kvinnelig sexolog som masturberte seg fram til orgasme foran øynene på programleder Johanna Zamble. Men heller ikke det tiltrakk seg særlig stor harme.

- Reaksjonene har vært veldig bra. Jeg er nesten skuffet over at det ikke har vært mer negative tilbakemeldinger, og jeg hadde forventet mer kritikk enn vi har fått hittil, sier Silseth.

- Ble tatt på senga - Det er flott at folk er positive, men det er spennende å høre negative tilbakemeldinger så lenge de er konstruktive, sier han.

Han tror sjokkeffekten fra fjorårets sesong har avtatt litt, til tross for at NRK på forhånd lovet at årets «Trekant» skulle være drøyere.

LITT BRÅK: En sexolog mastuberte fram en klitorisorgasme på seg selv tidligere i årets «Trekant». Flere jublet, men de aller argeste kritikerne uteble. Foto: NRK
LITT BRÅK: En sexolog mastuberte fram en klitorisorgasme på seg selv tidligere i årets «Trekant». Flere jublet, men de aller argeste kritikerne uteble. Foto: NRK Vis mer

- Folk ble nok tatt litt på senga i fjor, mens i år vet de hva som kommer. De slapp den store overraskelsen. Vi viser mer hud i år, og går mer i dybden. Programmet er blitt drøyere, men i en positiv forstand, sier Silseth.

SKAPTE RABALDER: Marie Kinge, Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Christoffersen fikk folk til både å juble og hisse seg opp i fjorårets «Trekant». Foto: Morten Holm / Scanpix
SKAPTE RABALDER: Marie Kinge, Thomas Albertsen Dahlen og Pia Dailey Christoffersen fikk folk til både å juble og hisse seg opp i fjorårets «Trekant». Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer