Anmeldelse: Virginie Despentes, Vernon Subutex 1

Her kan du fråtse storøyd i frekke observasjoner og ondskapsfulle ytringer

Virginie Despentes dissekerer et hardt miljø av akterutseilte musikere og rusa pornomodeller.

FEMINIST OG AKTIVIST: Den franske forfatteren Virginie Despentes har skrevet trilogien om den akterutseilte rockeren Vernon Subutex. Første bind er nå oversatt til norsk. Foto: EPA / NTB Scanpix
FEMINIST OG AKTIVIST: Den franske forfatteren Virginie Despentes har skrevet trilogien om den akterutseilte rockeren Vernon Subutex. Første bind er nå oversatt til norsk. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Å fylle 50 er grusomt. Å bli stående igjen på perrongen når det digitale ekspresstoget suser forbi, er enda verre. I hvert fall hvis du er en del av musikkbransjen og ikke er en Mick Jagger eller en Johnnie Hallyday.

Vernon Subutex, tittelfiguren i Virginie Despentes «Vernon Subutex 1», hadde sin storhetstid i Paris på ’80- og ’90-tallet, så ble han innhentet av moderniteten da den hippe platesjappa hans, Revolver, gikk konk. Å selge gammel vinyl på eBay holder en stund, men så tar også det lageret slutt. Hvem vil låne en sofakrok til en rocker i sure sokker som er satt på gata?

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer