Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her kan du høre Mias nye single

Over 20 år siden sist hun ga ut soloplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Mia Gundersen (48) er blitt en av landets største kjendiser på grunn av sitt sang- og skuespillertalent.

Det er imidlertid ikke veldig ofte hun gir ut singler.

I 1986 ga hun ut sin første og hittil eneste soloplate, «Temptation», men siden det har hun bare gjort noen enkeltlåter her og der.

Den forrige singelen, «Jordbarnas fremtid», kom ut i 2006, og inntektene fra låta gikk til HIV- og AIDS-rammede barn via UNICEF.

- Den ble en overraskende stor suksess, og solgte nærmere 300 000. Det spørs om vi klarer å få inn så mye denne gangen, sier Mia Gundersen til Dagbladet.

Coverlåt
48-åringens nye singel «Båe sider» har nemlig også som primærformål å bidra til veldedighet. Låta er en nyinnspilling og omdiktning av klassikeren til Joni Mitchell, «Both sides now».

Det viktigste poenget for Gundersen selv, er imidlertid veldedlighetsvinkelen - at singelen går til inntekt til Flytningehjelpen og årets TV-aksjon.

- Min intensjon er å bidra med det jeg kan, det er det som er yrket mitt. Jeg synes «Båe sider» er en nydelig låt, med flott tekst. Selv om den ikke skrevet til dette formålet, passer den veldig godt inn, sier hun til Dagbladet.

FAMILIEN: Mia Gundersen sammen med ektemann Marcel Leliënhof og sønnen Daniel tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
FAMILIEN: Mia Gundersen sammen med ektemann Marcel Leliënhof og sønnen Daniel tidligere i år. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Bakgrunnen er at rogalendingen er en av ambassadørene til Flyktninghjelpen, og at hjelpeorganisasjonen er tildelt årets tv-aksjon.

Singelen selges først og fremst i Stavanger-området, og Gundersen har valgt å gi inntektene av salget til den tv-sendte aksjonen.

Å bli fratatt drømmer
I en brosjyre om tv-aksjonen skriver Gundersen mer om hvorfor hun så sterkt ønsker å bidra:

«Vi som har mat i overflod, hva vet vi egentlig om hvordan en mor har det når hun ser sitt barn dø sakte og smertefullt fordi det ikke har tilgang på føde? Eller når brystet ditt er tomt og du ikke har noe å gi ditt barn når det skriker av sult? Jeg håper vi slipper å forstå fullt og helt hva det si å være en flyktning. Men vi kan fra være med å bidra. Flyktningehjelpens arbeid gjør det mulig at flere av våre medmennesker i umulige livsituasjoner kan få det litt bedre,» skriver hun og legger til hva «Båe sider» handler om:

«Sangen handler om at du en gang så livet i ett lyst perspektiv, men livets grusomheter har fratatt deg drømmene dine

• Årets tv-aksjon på NRK går 24. oktober. Sivert Høyem har laget den offisielle tv-aksjonslåta med «Prisoner of the Road».

24 ÅR SIDEN:  Mia Gundersen debuterte med soloambumet Temptation i 1986.
24 ÅR SIDEN: Mia Gundersen debuterte med soloambumet Temptation i 1986. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!