Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her kaster Elvis seg inn i Eurovision-sirkuset

- Jeg liker når Stella smiler, sa den russiske superstjernen Alexej Vorobjov. Så avbrøt hunden hans intervjuet.

DÜSSELDORF (Dagbladet): - Stella er veldig hyggelig, og jeg liker når hun smiler, sier Alexej Vorobjov til Dagbladet.

I morgen synger han låta «Get You» i samme semifinale som Norge og Stella Mwangi.

I går møttes de to semifinalistene og Alexander Rybak til hagefest før dagens to generalprøver.

Vorobjov er stor stjerne i Russland, og har i tillegg til musikken gjort seg bemerket både som filmskuespiller, trekkspillartist og som fotballspiller. Og multitalentet sier han har sansen for Stella og «Haba haba».

- Ekte - Hun har en veldig glad låt. Det er bra, for i Eurovision er det ofte sanger som framstår som glade, men som kanskje ikke er skrevet ut av ekte glede. Britiske Blue sin sang «I Can» kan være et eksempel, sier Alexej.

- Når jeg hører en sang, vil jeg at den skal komme fra noen som ville skrive akkurat den sangen, ikke fordi de ville skrive den for en spesiell anledning. Og derfor liker jeg «Haba haba».

STOR STJERNE: Alexej Vorobjov er stor stjerne i Russland. Det er også Alexander Rybak, og da begge var på samme fest som Stella Mwangi, strømmet også russisk, hviterussisk og ukrainsk presse til. Foto: Håkon Eikesdal
STOR STJERNE: Alexej Vorobjov er stor stjerne i Russland. Det er også Alexander Rybak, og da begge var på samme fest som Stella Mwangi, strømmet også russisk, hviterussisk og ukrainsk presse til. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

Bare land som deltar i morgendagens semifinale har lov til å avgi poeng. Det betyr at Norge «mister» de tradisjonelle 12 poengene fra Sverige og Danmark.

Men Vorobjov er ikke fremmed for at Norge kan stikke av med 12 poeng fra naboen vår i øst.

- Alle elsker Norge etter Sasha Rybak (Sasha er kjælenavn for Alexander, journ.anm.), sier han.

Jobber med Gaga-produsent Selv synger han «Get You», som er skrevet av stjerneprodusenten RedOne. Han er den siste tida mest kjent for sitt samarbeid med Lady Gaga. RedOne blir beskrevet som mannen som skapte Lady Gagas sound, og har låter som Enrique Iglesias' «I Like It» og Jennifer Lopez' «On The Floor» på merittlista.

- Han har skrevet sanger for alle. RedOne er virkelig profesjonell å jobbe sammen med, sier Vorobjov.

- For å være ærlig, så var sangen egentlig ikke skrevet for Eurovision. Det skulle være en singel fra albumet mitt, men så ble jeg valgt av det russiske folk til å framføre i Tyskland, sier Vorobjov.

- Driter i egne sjanser Russland tok seieren hjem fra Beograd i 2008 da Dima Bilan sjarmerte med smektende ballade og egen isdanser på en liten skøytebane på scenen.

PÅ PREMIEREFEST: Elvis er allerede blitt Eurovision-kjendis, etter at han spradet nedover den røde løperen på åpningsfesten lørdag. Foto: MARIUS BECKER/EPA/Scanpix
PÅ PREMIEREFEST: Elvis er allerede blitt Eurovision-kjendis, etter at han spradet nedover den røde løperen på åpningsfesten lørdag. Foto: MARIUS BECKER/EPA/Scanpix Vis mer

Vorobjov er derimot usikker på hvilke sjanser han selv har til å bringe Eurovision-sirkuset tilbake til Russland til neste år.

- Jeg driter egentlig i hvilke sjanser jeg har, jeg er artist og må bare gjøre mitt beste for å vinne. Det er alt jeg kan gjøre, sier han med et smil.

- Men jeg vil gjøre alt for at de som sitter hjemme i Russland og ser på vil være stolte av han som representerer dem.

KJÆLEDEGGE: Alexej Vorobjov må ikke bare konkurrere om oppmerksomheten med deltakerne fra andre land, men også med sin egen hund, Elvis. Foto: Håkon Eikesdal
KJÆLEDEGGE: Alexej Vorobjov må ikke bare konkurrere om oppmerksomheten med deltakerne fra andre land, men også med sin egen hund, Elvis. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media