Her kommer jentemusikken!

Norges første internasjonale jenterock-festival går av stabelen i Oslo i helga. På Devil Dolls festivalen kan du høre seks band fra Norge, Sverige, Finland og Storbritannia.

To ildsjeler ved navn Ragna Nordenborg og Cecilie Asker står bak festivalen og de har invitert jenteband som blir stadig mer populære. Svenske Sahara Hotnights har for eksempel fått platekontrakt på BMG. Thee Ultra Bimboos fra Finland er kjent for å gi gode liveopptredener, og er ettertrakta på Europas musikkfestivaler. Oslos egne The Launderettes har turnert i Danmark og Tyskland, gitt ut singler og bidratt på samleplater. The Diaboliks fra Storbritannia har holdt på i over seks år og kjører gjennomført 60-talls stil. Norske Umbrella har en gjennomsnittsalder på søtten år, men rocker rompa av de fleste. Og Branded Women fra Finland spiller blues-rock med nattklubbstemning.

Det er mye å velge mellom, alt fra fuzzy garage til 60-talls groove. Fellesnevneren for jentene er at de kan rocke!

Festivalen åpner fredag på John Dee. 20.00 blir det Devil Dolls Club i kjelleren hvor du kan hilse på musikerne. DJ Mona B. Riise snurrer plater før og etter konsertene. Umbrella spiller 22.00, deretter Thee Ultra Bimboos og Sahara Hotnights.

Lørdag spiller The Launderettes kl. 23.00 og The Diaboliks kl.24.00, begge på John Dee.

På søndag avslutter finske Branded Women festivitasen på Last Train. Konsertstart fra 22.00.