Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Her kommer Jokke-dokumentaren

Dokumentarfilmen «Lunter å tenne - en film om Joachim Nielsen» kan endelig sees av publikum i Trondheim, Oslo og Bergen. Filmen er laget av Live Glesne Kjølstad og Jens Christian Bull.

Filmen er en 39 minutter lang dokumentar som følger bandet Valentourettes\' førjulskonserter. I går ble den vist på Blæst i Trondheim, i kveld på Rockefeller i Oslo og i morgen på Garage i Bergen.

-  Ideen til filmen fikk vi mens Jens og jeg gikk på Høgskolen i Lillehammer. Vi satt og snakket om Jokke ettersom vi begge er fan. Dette var ett år etter begravelsen. Vi snakket om at ingen hadde laget en dokumentar om Jokke tidligere, og at både han som person, musikken og tekstene hans fortjente det, sier Live Glesne Kjølstad.

-  Hva består filmen av?

-  Vi har fått tak i en god del arkivopptak, blant annet fra «Bootleg tv» i Oslo med konserter fra 1987 og intervjuer. Vi har også fått bruke private filmer tatt av publikum. Og det er intervjuer med folk i bandet, men vi har lagt størst vekt på Joachims musikk og tekster. Det er det som driver filmen, men det er ikke til å komme utenom alt det andre rundt ham også, uten at dette er et stort poeng. Vi forsøker å grave dypt inn i tekstene, sier Live som hadde flere konsertopplevelser i ung alder med Jokke &lentinerne.

Jens\' tre favorittlåter er: «Verdiløse menn», «Herr Smith» og «Halv». Lives er: «Sola skinner», «Action» og «Verdiløse menn». Filmens fotograf er Tor Jensbakken.

  •  Foruten filmvisning i Oslo vil Valentourettes-konserten på Rockefeller også inneholde hemmelige gjesteartister.

Det ryktes at en av de fire store innenfor norsk rock vil dukke opp, pluss et gammelt bandmedlem fra Valentinerne.

Hyllestplate

Neste år planlegges det ei real hyllestplate viet  Joachim Nielsens tekster og musikk.

Det er Pål «Påsan» Johnsen som vil organisere det meste, og det aller beste av norske band og artister blir med på en hyllest til Joachim Nielsens unike låtskriverevner. Johnsen arrangerte rundt 15 Jokke-konserter i hjembyen Horten på 80- og 90-tallet.

Johnsen sier til NTB at hans mål er få utgitt plata den 8. september 2005, da Jokke ville ha fylt 41 år. Ifølge NTB skal en rekke artister allerede ha sagt ja og valgt ut hver sin Nielsen-låt.

Ricochets skal spille «Nederlag», Tungtvann bidrar med «Alt kan repeteres», Backstreet Girls med «Selvmedlidenhet», Mikael Krohn og Easy Riders vil gjøre «Lei av deg», DeLillos har valgt seg «En dag», Turboneger «Her kommer vinteren», Vidar Busk med Nehvada vil gjøre «Du veit aldri når\'em kommer», Klovner i kamp «Gutta», Kaizers Orchestra «Action», St. Thomas gjør «Jeg er redd», Gluecifer «Plenty», Johndoe gjør «Sitter på en bombe», DumDum Boys velger seg «Gjeld» og Valentourettes smekker til med «Tia er inne».

Ifølge NTB skal pengene av dobbelt-cd-salget gå til Regnskogfondet. Dette etter ønske fra Joachim Nielsens familie.

FILM OG HYLLESTPLATE: Joachim «Jokke» Nielsen ble funnet død 17. oktober 2000. En 39 minutter lang dokumentarfilm om musikerens musikk kan nå sees i tre norske byer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media