Her kommer monsterbølgen inn mot Geiranger

Se klipp fra Norges første katastrofefilm «Bølgen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Neste år vil Norges første katastrofefilm, «Bølgen», skylle over publikum.

Her skal publikum få ta del i panikken som oppstår når skuespillere som Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner (som for tida spiller inn film med Leonardo DiCaprio) kjemper mot det våte element.

Filmen skildrer hva som skjer når store mengder fjellmasser raser ut i Geirangerfjorden - med en påfølgende tsunami som velter seg 85 meter opp på land.

- Vi har holdt på dette prosjektet her i seks eller sju år. Helt siden jeg første gang hørte om raset i Tafjord i 1934, ble jeg fascinert på et eller annet vis, forteller filmens produsent Martin Sundland til Filter.

- Det er utrolig skummelt at det er sånne steder i Norge der dette kan ... eller rettere sagt kommer til å skje igjen. Et eller annet sted snek det seg også inn en tanke om at dette er noe vi kan lage film av.

Måtte vente Men tida var ikke helt inne for en film av de dimensjonene Sundland så for seg. Han la planene på hylla, og laget i mellomtiden filmer som «Fritt Vilt» og «Gåten Ragnarok».

- Filmteknologien utviklet seg i mellomtiden noe voldsomt, særlig når det gjaldt teknologien knyttet til visuelle effekter. Nå har vi kommet så langt at vi kan se på referanserfilmer som «Day After Tomorrow» og «2012» - og så kan vi få til det samme i Norge, sier Sundland til Filter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer