Her kritiserer mora sin datters kropp høylytt i klesbutikk

- Det ligger mye skam og tabu rundt dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveldens episode av «Hvem bryr seg» på TV 2, settes det blant annet opp et eksperiment, hvor en mor kritiserer sin datters kropp framfor flere personer i en klesbutikk. Spørsmålet er selvfølgelig om noen bryr seg, og eventuelt våger å bryte inn.

- Det er et veldig viktig tema å sette fokus på. Noen mennesker er sårbare og kan være nær faresonen til å utvikle spiseforstyrrelser. Da skal det ikke mer til enn en skeiv kommentar fra for eksempel en mor, for at begeret renner over, sier generalsekretær i interesseorganisasjonen ROS, Irene Kingswick til Dagbladet. 

- Foreldre forstår ikke Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) er en landsdekkende interesseorganisasjon som tilbyr råd og veilendning for alle som er berørt av problematikk rundt mat, kropp og selvfølelse.

Generalsekretær Kingswick forklarer at det er et viktig poeng å ikke sette foreldre i et dårlig lys, når det kommer til slike episoder.  

- Man kommer gjerne med disse kommentarene helt ubevisst, og da trenger foreldre like mye veiledning og råd som de personene som er syke. Ofte forstår ikke foreldre at de kan være med å påvirke dette i en negativ retning.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer