Anmeldelse: Darkthrone - «Old Star»

Her lukter det svovel

Darkthrone leverer årgangs-metal av edelt merke.

Foto: Ashley Maile
Foto: Ashley Maile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Det er ikke mange band og artister som kan skryte av å ha kommet til plate nummer atten i katalogen. Om det er lov å kalle dem det, så har radarparet Nocturno Culto og Fenriz vært det mest hardtarbeidende tospannet i den norske black metal-scenen i en mannsalder allerede. I alle fall når det kommer til plateutgivelser. Konserter og den slags bryr de seg ikke med.

«Old Star» er nok et arkeologisk dykk i metal-historien. Det handler om å rette fakkelen mot de avleggerne av sjangeren som ikke har fått mest oppmerksomhet opp gjennom årene. Ja, om man ser bort fra at de har tyvlånt signaturriffet i Iron Maiden-klassikeren «Revelations» i «The Hardship of the Scots» da. Darkthrone liker sin canadiske metal og det som skjedde lengst nede i platebunken da The New Wave of British Heavy Metal ble et fenomen på tidlig 80-tall. For ikke å snakke om sveitsisk proto-black metal.

Noen av Darkthrone-platene har vært preget av å være tilnærmet rene stilstudier, men på de siste utgivelsene har bandet virkelig mestret kunsten å referere uten å miste sin egen identitet oppi det hele. Det låter umiskjennelig Darkthrone av «Old Star»: Giftig, gammelt, seigt og frempå - alt om hverandre. Og, det hele er selvsagt forbilledlig skrudd sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer