Her lytter Listhaug til Reitan i «Brennpunkt». I virkeligheten var hun ikke til stede

- Vi beklager, sier NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Brennpunkt-dokumentaren «Matvarekrigen» om norske matbutikker og deres forhandlinger med leverandørene har skapt reaksjoner etter at den ble vist på NRK i går.

Dokumentaren fokuserer blant annet på Rema 1000-kjøpmennenes festing i Las Vegas og kjedens leder Ole Robert Reitans tale til Dagligvareleverandørenes forening i Tønsberg i fjor høst.

Men sekvensen fra dette møtet, der det framstår som om landbruksminister Sylvi Listhaug sitter i salen og reagerer på Reitans tale, er manipulert.

Hadde forlatt rommet I motsetning til hva dokumentaren gir inntrykk av, var ikke Listhaug til stede under Reitans tale, får Dagbladet bekreftet av landbruksdepartementets kommunikasjonssjef Ottar Løvik.

Saken ble først omtalt av Nettavisen.

Bildene av Sylvi Listhaug som sitter i salen og lytter, er tatt under en annen tale på samme møte.

Historieforfalskning Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum Beyer i Rema 1000 reagerer kraftig på det hun kaller «historieforfalskning».

- Vi reagerer kraftig på dramaturgien i Brennpunkt-dokumentaren og hvordan ting er tatt ut av sammenheng. Det er veldig spesielt at et seriøst medie som NRK driver med den typen historieforfalskning, sier Beyer til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer