Her må noen ha sagt «Føkk de ufødte; hva har de noensinne gjort for meg?»

Hvem er du i TTIP og TiSA? Forhandlinger om internasjonale handelsavtaler tar tiden på pulsen og engasjerer et helt folk. Eller, forresten: Egentlig ikke.

ILLUSTRASJON: Flu Hartberg
ILLUSTRASJON: Flu Hartberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kunne ikke falle meg inn å kritisere noen for at de er for opptatt av en ting og heller skulle vært mer opptatt av en annen ting som er viktigere, da gjerne en ting som jeg syns er viktig. Jeg har nylig brukt aldeles for mye tid på Eurovision Song Contest og semifinaler og forhåndsprogram til det. (I år ble finalen riktignok viktig, siden avstemningen gjorde det tydeligere enn vanlig at ESC er fortsettelsen av krig med andre midler.)

Det tar seg ikke ut å moralisere over at voksne mennesker blir grepet av en dramaserie for ungdom. Godt drama er godt for alle, uansett alder, og «Skam» hjelper tydeligvis både unge og gamle å snakke om sånt de allerede burde ha snakket med noen om. Dessuten er det naturlig at avisene bruker spalteplass på å diskutere ungdomskultur. Mediene må bruke plass på den om de skal ha noe håp om holde på ungdommen som brukere, på lang sikt kanskje til og med betalende brukere. Dessuten er kulturkommentatorer tross alt de menneskene i verden som er reddest for ikke å henge med.

Hvis folk imidlertid har noe tid til overs, og det kan det være mange som snart har, nå som det bare er en episode igjen av den andre sesongen av Skam, så kan det være en tanke å bruke noe av den til å se nærmere på forhandlingene om TTIP og TiSA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer